CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Situatia se complica: Israel ameninta ca ia razboiul cu Iran pe cont propriu

0 comentarii / 1400 vizualizări / 15 iulie 2013

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat aseară, la un post american de televiziune, că Israelul ar putea interveni militar înaintea Statelor Unite împotriva programului nuclear iranian, calificându-l pe noul preşedinte Hassan Rohani drept un „lup deghizat în oaie”. „Suntem mai aproape (de Iran) decât Statele Unite. Suntem mai vulnerabili. Deci, va fi necesar să abordăm această întrebare, şi anume cum să oprim Iranul, poate chiar înaintea Statelor Unite”, a avertizat Netanyahu.

„În Iran există un nou preşedinte. El îl critică pe predecesorul său pentru că a fost un lup deghizat în lup. Strategia sa este să fie un lup deghizat în oaie, şi anume să zâmbească în timp ce fabrică bomba” atomică, a apreciat el într-un interviu pentru postul CBS, conform Mediafax. „Ei se apropie de linia roşie. Nu au depăşit-o încă”, a declarat din nou premierul israelian, referindu-se la pragul începând de la care Iranul va fi, în opinia sa, capabil să fabrice prima sa armă nucleară. „Este necesar să li se spună, fără vreo ambiguitate, că acest lucru nu va fi permis”, a continuat el. În opinia premierului israelian, Iranul dispune de aproximativ 190 de kilograme de uraniu îmbogăţit la un nivel de 20% din cele 250 de kilograme necesare în vederea fabricării unei bombe atomice.
Netanyahu a refuzat, de asemenea, să confirme sau să infirme informaţii apărute în presa americană potrivit cărora Israelul este responsabil de mai multe explozii la depozite de muniţie în Siria, în apropierea oraşului portuar Lattakia, pe 5 iulie.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998