CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Situatie dramatica: ploaia si zapada vor decide rezultatul alegerilor

0 comentarii / 1546 vizualizări / 9 decembrie 2012

Cele 18.456 de secţii de votare organizate pentru alegeri s-au deschis la ora 7.00, fiind aşteptaţi la urne aproximativ 18,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot, care trebuie să îşi alegă parlamentarii, fiind delimitate 315 colegii de deputat şi 137 colegii de senator. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori, ploi abundente şi intensificări de vânt, valabilă pentru întreaga ţară, de la ora 08.00 până la ora 20.00.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşă, a cerut Ministerului Apărării Naţionale să sprijine intervenţia pe drumurile acoperite cu zăpadă, pentru deblocarea oamenilor şi a drumurilor care duc spre secţiile de votare, a declarat, conform Mediafax, secretarul de stat din MAI Bogdan Tohăneanu.
MAI precizează că 39 de secţii de votare din judeţul Timiş nu au fost deschise, duminică, la ora 07.00, pentru că preşedinţii acestora nu au putut ajunge din cauza viscolului.
Vor fi precipitaţii în toate regiunile, sub formă de ninsoare în Banat, Crişana, Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei şi în zona montană, mixte în Transilvania şi Oltenia şi ploi în Muntenia şi Dobrogea. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 25…30 l/mp în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi în Moldova.
Îndeosebi în prima parte a zilei, vântul va avea intensificări, iar în Crişana, Banat şi la munte va viscoli ninsoarea.
În Dobrogea, dar şi în sudul Olteniei şi al Munteniei, inclusiv în Municipiul Bucureşti, precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, informează meteorologii.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998