CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Situatie exploziva in ministerul Finantelor: angajatii protesteaza spontan pentru neplata salariilor

0 comentarii / 1366 vizualizări / 13 octombrie 2010

Angajaţii din Ministerul Finanţelor care protestează pentru că nu au primit sporurile salariale au urcat pe holul de la primul etaj al instituţiei, unde se află cabinetul ministrului Gheorghe Ialomiţianu, iar numărul acestora a ajuns la câteva sute.

Salariaţii din sediul central al Ministerului Finanţelor, dar şi din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală reclamă că după eliminarea sporurilor veniturile lor au scăzut drastic, după ce anterior salariile de bază le-au fost reduse cu 25%.

„Uitaţi-vă, să vadă toată lumea cu ce salarii trăim. Salarii nesimţite?! Nu poţi să trăieşti cu 4-5 milioane de lei (vechi -n.r.). Am 20 de ani de muncă în Ministerul Finanţelor. Directorii noştri cu răspundere au 19 milioane de lei (vechi – n.r.). Ne spune lumea că avem salarii nesimţite? Nesimţiţi sunt cei care afirmă aşa ceva!”, a declarat pentru Mediafax unul dintre participanţii la protest, care avea în mână fluturaşul de salariu.

Acordarea sporurilor pentru personalul din Ministerul Finanţelor Publice a fost unul dintre motivele invocate de preşedintele Traian Băsescu la momentul remanierii fostului ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu.

Vlădescu a declarat în repetate rânduri că va acorda sporuri angajaţiilor din Ministerul Finanţelor până la intrarea în vigoare a legii salarizării unice, întrucât eliminarea acestor stimulente echivalează cu o reducere a veniturilor de aproximativ 60%.

Ulterior, actualul ministru al Finanţelor, Ghoerghe Ialomiţianu, a anunţat că sporurile şi stimulentele trebuie eliminate pentru nu crea avantaje unor funcţionari în defavoarea altora, mai ales într-o perioadă de criză, deşi este adeptul unor modalităţi de cointeresare pentru angajaţii din Ministerul Finanţelor.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998