CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Situație fără precedent: AUR ”roagă” CCR să analizeze comasarea alegerilor

0 comentarii / 1935 vizualizări / 19 martie 2024

Liderul AUR, George Simion, a recurs azi la o formulă inedită de sesizare a CCR cu OUG de comasare a alegerilor, echivalînd, practic, cu o rugăminte, în condițiile în care doar Avocatul Poporului poate sesiza Curtea pe ordonanțele de urgență și a decis să nu facă acest lucru.

”În lipsa unei acțiuni de contestare a OUG privind comasarea alegerilor din partea Avocatului Poporului, AUR a decis sesizarea Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea OUG nr. 21/2024 care comasează alegerile europarlamentare cu cele locale” a spus Simion într-o conferință de presă în fața CCR, anunțînd că va recurge la o altă metodă, o așa numită acțiune oblică.

„Avocatul Poporului a organizat, ieri, un vot prin care a decis să nu conteste la Curtea Constituţională Ordonanţa privind comasarea alegerilor. Este o informaţie pe care o avem din interiorul instituţiei Avocatul Poporului. În statul român şi în ordinea constituţională, partidele politice sunt obligate să vegheze la respectarea Constituţiei, la respectarea statului de drept. Venim astăzi în faţa Curţii Constituţionale cu o solicitare excepţională, cu o acţiune oblică, prin care cerem, pe baza Constituţiei, care la articolul 8 prevede că partidele politice sunt un garant al respectării naţionale, depunem în speranţa că mai avem totuşi o Curte Constituţională, către dl Marian Enache (preşedintele CCR – n.r.), acest demers constituţional. Sperăm, având în vedere că suntem partid parlamentar, având în vedere că a noastră calitate este recunoscută de Constituţie, ca această acţiune să fie admisă şi să avem măcar parte de o judecată din partea plenului Curţii Constituţionale”, a spus liderul AUR. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998