CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Smecheria de stergere a urmelor: dosarul ”10 august”, ingropat prin plingeri penale

9 comentarii / 5563 vizualizări / 16 august 2018

De cîteva zile, se lucrează de zor la îngroparea în fașă a dosarului penal al violențelor de stradă produse la mitingul diasporei de vineri, 10 august. Afirmația e oarecum paradoxală, impresia lăsată marelui public e că nu există dorință mai fierbinte din partea revoltaților decît să se facă dreptate, așa că se face apel pe toate canalele posibile la depunerea cît mai multor plîngeri și sesizări penale. Doar că fiecare nouă plîngere nu va avea drept efect decît amînarea finalizarii anchetei.

PNL și al său președinte anunță că depun sesizări penale contra ministrului de Interne, prefectului capitalei și jandarmeriei în scandalul violențelor din 10 august. De asemenea, juriștii partidului vor fi puși gratuit la dispoziția cetățenilor care vor să depună sesizări și plîngeri similare, pentru a-i îndruma din punct de vedere juridic.

Partidul lui Dacian Cioloș recurge la un demers asemănător.
Cîteva zeci de ONG-uri procedează la fel și îndeamnă, totodată, cetățenii să bage plîngeri și sesizări penale la parchet.
Se livrează on-line modele prefabricate de sesizări penale, pentru a se ușura munca cetățenilor.
”Corupția ucide” scrie, pe pagina de Facebook: ”Vă rugăm insistent să depuneți plîngeri penale. Procurorii militari vă așteaptă”.

Și procurorii fac și ei propriile apeluri la cetățeni să vină cu plîngeri.
Pînă ieri, primiseră peste 200 de plîngeri penale, dar e de așteptat ca numărul lor să crească vertiginos în zilele și săptămînile care vin.

Probabil că se urmărește obținerea, în final, a unei cifre răsunătoare, cu trei zerouri.

O rețetă perfectă pentru a îngropa definitiv dosarul ”10 august”.

Explicația e simplă: conform legii, toți cei care depun plîngeri ori sesizări penale trebuie audiați de către procurori. Unii, poate și de mai multe ori.
Ulterior, datele și probele obținute trebuie corelate, comparate, selectate șamd.
La acestea se adaugă, desigur, audierea părții acuzate, adică zeci, poate sute de jandarmi și șefi ai lor.

Deocamdată, procurorii militari lucrează pe brînci, dar elanul se va potoli în scurtă vreme.
Pe masă îi așteaptă dosare mult mai importante, cum ar fi cel al revoluției din decembrie 1989.
Dosar în care nu mai departe de acum vreo două luni am aflat că urmează să fie audiați 6.000 de oameni.
În fine, după eventuala trimitere în judecată a acuzaților, procesul va putea suferi amînări la fiecare absență a vreunuia dintre cei care au depus plîngeri, așa cum s-a întîmplat cu celebrul proces al FNI, care avea mii de păgubiți.

Păpușarii care au orchestrat marea operațiune de vineri, 10 august, pot răsufla liniștiți: la cîte plîngeri s-au adunat deja și cîte urmează să se mai adune grație straniilor eforturi ale unor partide, ONG-uri și persoane fizice, dosarul mitingului diasporei se va rezolva la Sf.Așteaptă. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. uite ce pulifrici vrea sa faca ancheta cu 10 august… un cacacios care era umed la cur in Afganistan… (un fel de „cami bogdan”)
  http://www.coalitiaromanilor.org/a70-seful-misiunii-eupol-a-cerut-ca-procurorul-bogdan-pirlog-sa-fie-repatriat-din-afganistan-de-indata-deoarece-este-un-liability-pentru-succesul-misiunii.aspx

  • Un securist cu puța mică.

 2. In Romania, totu-i parodie: mitingul diasporei fara diaspora, organizat fara organizatoruri cu scopul de a se ocupa Palatul Victoria, in urma caruia jandarmii sunt cercetati penal fiindca si-au indeplinit obligatiile legale de serviciu la cerea garantului constitutiei. Ca la noi, la nimenea!

 3. In ian 2017, unul din jandarmi a fost lovit in cap cu o bucata de asfalt. A ramas infirm pe viata ( a pierdut un ochi ), la 20 de ani. Pana in prezent nimeni din Parchetul Militar nu a facut o investigatie pentru idenificarea autorului.
  Dupa 28 de ani si mai multe tentative esuate, s-a redeschis dosarul privitor la evenimentele din dec 1989. Se incearca si cercetarea evenimentelor din 13-15 iunie 1990. Ar fi interesant de aflat cine a fost in spatele evenimentelor din 13 iunie: incendierea Tv ( exista un film cu unul din comentatorii sportivi care avea capul spart si era alergat prin curtea televiziunii ), incendiere Politiei Capitalei, a Ministerului de Interne, incendierea unui autobuz si a mai multor autoturisme. Se pare ca acesti vandali sunt protejati iar pagubele materiale raman in sarcina bugetului de stat – deci tot noi platim.
  Mitingul din 10 august, anuntat de multa vreme, initial anuntat de diaspora, care s-a dezis de el inca de la inceput, ai caror organizatori au renuntat la organizare, ramane cu foarte multe necunoscute: cine a fost de fapt adevaratul organizator, cine a planificat actele de vandalism, care a fost de fapt scopul.
  Se pare ca de la legea offshore a pornit tot acest balamuc.

  • Cand ministrul cu relatia cu diaspora e din PSD, cand s-au facut cereri tocmai pentru a disimula ”piata ocupata” nu exista decat optiunea protestului spontan. Crezi ca daca erai tu organizatorul, scenariul din spate ar fi fost altul ? Daca urmareai presa, s-au pronuntat pentru uzul de munitie de razboi, Abraham, Radulescu, Nicolicea, Plescoianu, Stefanescu. Deci acesti instigatori au pregatit ticalosia lui Dragnea-Dan. Ei au vrut doar un exemplu, iar aceasta masa de votanti, sunt buni doar la prezidentiale si orticum ei nu voteaza Dragnea. Pe data de 11, 12 n-a mai fost necesare țestoase ?,

 4. poate da,poate nu,asteptam….poate se schimba subordonarea jandarmeriei pana la desfiintare

  • Până la desființarea SRI?

 5. Vrabia malai viseaza

  • Nu merge numai cu visatul, trebuie mai multă organizarea la Securitate, altfel vă ia dracul.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998