CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Smecherii balcanice: Gorghiu ”trage” sa ramina la sefia PNL

0 comentarii / 3143 vizualizări / 12 decembrie 2016

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat azi că își va depune mandatul de la conducerea partidului, precizând că acest gest a fost anunțat și de alți lideri liberali.

„Am avut încă de ieri discuții constante cu colegii mei de partid, cu liderii din teritoriu, cu conducerea centrală și i-am informat că pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului. (…) Sunt și alți lideri din conducerea partidului care își asumă aceeași atitudine ca cea pe care v-am descris-o ulterior”, a spus Gorghiu, într-o conferință de presă.

Ea a anunțat că în această seară va avea o discuție cu liderii din 20 de filiale cu rezultate peste media națională și că Biroul Politic Național al PNL se va reuni mîine, unde va propune convocarea Convenției Naționale pentru luna februarie.

Potrivit acesteia, în cadrul BPN se va decide formula de interimat.

Gorghiu a subliniat că pe final de mandat are ca obiectiv „solidaritatea PNL”.

„Mi-aș dori ca toți colegii mei să rămână uniți în această formulă(…)Am convingerea că vom depăși acest șoc electoral, acest rezultat deloc bun pentru PNL și vom merge mai departe”, a completat ea.

Manevra lui Gorghiu lasă să se întrevadă, însă, clar intenția de a rămîne la șefia PNL cel puțin pînă la congres, pentru că ea nu a folosit nicio clipă termenul de demisie, care e un act unilateral și cu efecte imediate, ci de depunere a mandatului, ceea ce înseamnă că lasă la latitudinea Biroului Permanent acceptarea sa nu a deciziei.
Ori, în situația în care se cere, în interiorul partidului, demisia întregii conduceri, deci a BP în bloc, se creează o situație de tip: ori plecăm toți, ori rămînem toți, inclusiv președinta Gorghiu.
Care e soluția cel mai tentantă e inutil să mai spunem, mai ales că Gorghiu a transmis, abil, și mesajul privind dorința de unitate în actuala formulă și de ”mergere mai departe”.
Drept pentru care sunt șanse masive ca decizia privind o nouă conducere să fie amînată pe anul viitor. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998