CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Smecherii pesediste: candidatii-fantoma ai lui Dragnea si divortul Gabrielei Firea

7 comentarii / 7393 vizualizări / 17 ianuarie 2016

Cîndva cel mai puternic și organizat partid al țării, PSD dă semne tot mai clare că vrea să ia locul gargaragiului PRM de odinioară; aproape nimic din ce anunță public partidul lui Dragnea nu mai poate fi luat în serios, poate și pentru că nimeni de la vîrf nu se mai chinuie să și explice deciziile trîmbițate.
Nici nu e de mirare că majoritatea informațiilor din ultima vreme care vin dinspre PSD trebuie puse, mai degrabă, în categoria șmecheriilor politice.

Atrăgeam, nu demult, atenția asupra stilului adoptat de PSD în noua epocă Dragnea, aceea de a anunța termene oficiale pentru decizii majore doar pentru a le călca în picioare, cu seninătate și în absența oricărei explicații. Așa am avut termenul de 1 decembrie pînă la care toate organizațiile pesediste din țară trebuiau să-și bată în cuie listele de candidați, urmînd ca principalele nume aruncate în bătălie să fie și anunțate public. Suntem la jumătatea lunii ianuarie și aflăm, iată, după Comitetul Executiv de ieri al partidului că listele vor fi finalizate, de principiu, abia prin luna februarie.

Liviu Dragnea a anunțat, totodată, că între 26-29 ianuarie se vor reuni grupurile parlamentare și se va organiza un nou CEx pentru a definitiva politica de alianțe pentru acest an. Ce nu a spus liderul PSD e că, tot pe 29, are proces la ÎCCJ în dosarul în care e deja condamnat la închisoare. Foarte interesant cum va influența politica de eventuală aliere cu PSD a unor partide vestea că Dragnea merge nu în campanie, ci la bulău.

Deh, ”amănunte” nesemnificative.

Tot la categoria șmecherii ieftine s-ar încadra și anunțul aceluiași Dragnea că partidul a decis, brusc, să deschidă porțile către societate.

„O să avem câteva abordări diferite față de campaniile trecute. Vom avea un proiect de deschidere a partidului către cetățeni, vom invita cetățeni din fiecare comunitate să participe la alegeri pe listele noastre, cetățeni care vor să se implice în viața comunității”.

Unii s-au grăbit să trîmbițeze că PSD e gata să cedeze o parte din locurile electorale unor candidați independenți, neafiliați politic, ca dovadă a deschiderii către societate.
Nimic mai fals.

Legislația din România interzice categoric candidaturile independenților pe liste de partid, ceea ce înseamnă că respectivii candidați vor trebui mai întîi băgați pe gîtul filialelor, înregimentați politic și abia apoi plasați pe liste.

De aici o mică problemă: cum vor reacționa membri vechi ai filialelor în fața dublei lovituri?
Pentru că, pe de-o parte, ei se vor vedea trași deoparte în favoarea unor candidați fără legătură cu partidul, iar pe de alta, în cazul unei victorii a acestora în alegeri, funcțiile în administrație vor atrage dupe ele, în scurt timp, și funcții de conducere în filiale.

Deshiderea unui partid către societate nu se face peste noapte; gestul lui Dragnea trădează mai degrabă faptul că PSD nu are suficient de mulți membri ne-penali cît să acopere toate candidaturile, în lumina noilor criterii de integritate.
Ce să mai spunem că PSD nu e în stare să strîngă cotizațiile de la membrii actuali, cum s-a recunoscut tot la CEx-ul de ieri, dar visează la noi înregimentări masive în prag de alegeri.

PSD nu a reușit nici măcar în cazul primarului general să facă anunțul pregătit, inițial, pentru începutul lunii decembrie. Deocamdată, e împins puternic în față numele Gabrielei Firea, un candidat redutabil, e drept, dar pentru care PSD va trebui să recurgă – iar! – la o șmecherie balcanică ieftină, care va atîrna moral destul de greu pe umerii acesteia, în caz de victorie. Pentru că va fi un mandat început cu o minciună.

Asta, dacă nu cumva senatoarea PSD nu divorțează, de-a dreptul, de soțul său.

Să explicăm și această șmecherie.

Dacă în România nu prea s-au înregistrat pînă acum cupluri familiale de primari, deși cupluri politice sunt cu duiumul, e dintr-un motiv foarte simplu.
Conform legii alegerilor locale, românii nu pot candida decît în localitățile unde își au domiciliul (art.4, alin.2).

Gabriela Firea Pandele trebuie să aibă domiciliul în București pentru a candida la primăria generală (ori la una de sector), iar prin domiciliu nu se înțelege oricare dintre casele familiei, ci strict aceea în care respectivul cetățean locuiește efectiv, are adresa în buletin, primește corespondența etc.
Senatorul PSD este căsătorit cu primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, care, la rîndul lui, e obligat să aibă domiciliul în localitatea pe care o administrează.

Cum Pandele intenționează să candideze din nou la primăria Voluntari, rezultă că el și soția sa vor trebui să-și facă domicilii diferite, problema atingînd inclusiv copiii cuplului, care trebuie arondați unui singur domiciliu, al unuia dintre părinți.

Domicilii diferite, de facto, nu pot avea decît cuplurile despărțite.

Vrea PSD să o divorțeze pe Firea Pandele pentru candidatură?

Soluția, desigur, e o nouă șmecherie: doamna Pandele își va face, în acte, domiciliul în București, special pentru candidatură, și va continua să trăiască bine mersi, cu soțul, în alt domiciliu.
La urma-urmei, avem destui politicieni care și-au schimbat domiciliul temporar, în acte, doar pentru a-și lua permisul de conducere ”din burtă” în anumite județe mai ”generoase” cu viitorii șoferi ai patriei.

Asemenea șmenuri inacceptabile în țările democratice sunt banale în România.

Țara în care top modelul Valentina Pelinel se cuplează cu un bogătaș însurat, pentru un pentahouse plătit de acesta, din pușcărie, net superior apartamentului din Militari unde stătuse pînă atunci. Unii își amintesc, însă, că doar acum cîțiva ani, Pelinel era, în acte, unul dintre marii sponsori ai PDL, alături de miliardari precum Dorin Cocoș ori Dan Șucu. Uite banul, nu e banul…(Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. dragnea asteapta sa vada si ce candidati pun aia de la pnl, pe urma e mai greu sa faci modificari

  2. […] Cîndva cel mai puternic şi organizat partid al ţării, PSD da semne tot mai clare că vrea să ia locul gargaragiului PRM de odinioară; aproape nimic din ce anunţă public partidul lui Dragnea nu mai poate fi luat în serios, poate şi pentru că nimeni de la vîrf nu se mai chinuie să şi explice deciziile trîmbiţate, scrie Inpolitics.ro. […]

  3. […]  Cîndva cel mai puternic şi organizat partid al ţării, PSD da semne tot mai clare că vrea să ia locul gargaragiului PRM de odinioară; aproape nimic din ce anunţă public partidul lui Dragnea nu mai poate fi luat în serios, poate şi pentru că nimeni de la vîrf nu se mai chinuie să şi explice deciziile trîmbiţate, scrie Inpolitics.ro. […]

  4. […] Cîndva cel mai puternic şi organizat partid al ţării, PSD da semne tot mai clare că vrea să ia locul gargaragiului PRM de odinioară; aproape nimic din ce anunţă public partidul lui Dragnea nu mai poate fi luat în serios, poate şi pentru că nimeni de la vîrf nu se mai chinuie să şi explice deciziile trîmbiţate, scrie Inpolitics.ro. […]

  5. […] Cîndva cel mai puternic şi organizat partid al ţării, PSD da semne tot mai clare că vrea să ia locul gargaragiului PRM de odinioară; aproape nimic din ce anunţă public partidul lui Dragnea nu mai poate fi luat în serios, poate şi pentru că nimeni de la vîrf nu se mai chinuie să şi explice deciziile trîmbiţate, scrie Inpolitics.ro. […]

  6. CAPITOLUL V
    Drepturile şi îndatoririle personale ale soţilor
    Art. 309
    Îndatoririle soţilor
    (1) Soţii îşi datorează reciproc respect, fidelitate şi sprijin moral.
    (2) Ei au îndatorirea de a locui împreună. Pentru motive temeinice, ei pot hotărî să locuiască separat.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998