CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Soacra lui Geoana a dat cu subsemnatul la DNA

0 comentarii / 1271 vizualizări / 5 mai 2010

Margareta Costea, soacra preşedintelui Senatului Mircea Geoană, s-a prezentat, azi, la DNA, pentru a fi audiată în dosarul în care senatorul Cătălin Voicu este acuzat de fapte de corupţie.

La ieşirea din sediul DNA, Costea a negat că i-ar fi cerut senatorului Voicu să intervină la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 în legătură cu o plângere a unui lider ONG, Bogdan Drăghici, privind modul în care ea a obţinut certificatul de revoluţionar, relatează Mediafax.

Bogdan Drăghici acuza în plângerea făcută la Parchet că Margareta Costea ar fi obţinut în mod fraudulos un certificat de revoluţionar, susţinând că aceasta a minţit că a participat la revoluţia din 1989, la sediul TVR.

În urmă cu o zi, fostul prim-procuror al Parchetului Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti, Mircea Ene, a fost audiat de procurori anticorupţie în cazul senatorului Cătălin Voicu, despre modul în care s-au soluţinat două sesizări privind-o pe soacra lui Mircea Geoană, Margareta Costea.

Mircea Ene, coleg cu Dan Chiujdea – şeful Parchetului sectorului 1 Bucureşti, suspendat din funcţie pe perioada mandatului de membru al Consiliului Superior al Magistraturii -, a fost întrebat despre modul de soluţionare a două sesizări referitoare la Margareta Costea, una vizând un imobil, iar alta o plângere privind dobândirea calităţii de revoluţionar, au declarat surse judiciare.

Potrivit unor surse judiciare, pentru obţinerea certificatului de revoluţionar, Margareta Costea, care ar fi apelat la ajutorul lui Cătălin Voicu, i-ar fi promis parlamentarului că îl sprijină pentru a ajunge ministru de Interne.

Margareta Costea, mama Mihaelei Geoană, a spus recent că dosarul privind certificatul său de revoluţionar a fost închis în urmă cu patru ani, când nu îl cunoştea pe Voicu.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998