CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Soc: Alexandru Muraru, falsificare grosolana a Raportului Comisiei Wiesel?

17 comentarii / 12941 vizualizări / 14 februarie 2022

Deputatul PNL Alexandru Muraru deține calitatea de reprezentant special al Guvernului pentru combaterea antisemitismului și xenofobiei și este prezentat pe Wikipedia drept ”politician, politolog și istoric, specializat în problematica memoriei, istoriei Holocaustului și comunismului, istoriei ideilor, mentalităților și istoriei intelectuale românești din secolele XX-XXI”. O calitate din care prezentarea unor informații false despre perioada interbelică ar trebui să-l coste destul de scump.

Iată ce transmite deputatul PNL, într-o declarație politică, zilele trecute, în parlament și intitulată „Ce-ar spune membrii şi simpatizanţii AUR dacă ar şti că noul preşedinte de onoare consideră un criminal odios, care a omorât cu mâinile lui un om şi a comandat alte sute de asasinate, drept erou naţional care a luptat pentru moralitatea fiinţei umane?”:

”Potrivit raportului final al Comisei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului din România, prezidată de Elie Wiesel, document oficial al statului român, recunoscut de toate parlamentele şi preşedinţii României după anul 2003 – „Sub conducerea lui Codreanu, mişcarea a asasinat doi prim-miniştri în funcţie, Ion Duca, în 1933, şi Armand Călinescu, în 1939” – pentru uciderea altor miniştri din Cabinet şi a unor personalităţi locale şi naţionale din sfera politică şi culturală”.

Aceeași declarație, într-o formă încă mai lungă, e reprodusă și pe Facebook, ca și pe siteul personal al deputatului.

Doar că există două mici probleme.

Prima e că Armand Călinescu nu putea fi asasinat de o legiune aflată ”sub conducerea lui Codreanu”, pentru simplul motiv că acesta murise cu un an înainte.

A doua, mult mai gravă, e că citatul lui Muraru nu există ca atare în Raportul comisiei Wiesel.

Acolo scrie, negru pe alb, ceva  diferit:

”În următorii 18 ani, mișcarea lui Codreanu a fost responsabilă pentru numeroase incidente de stradă îndreptate mai ales împotriva evreilor, pentru asasinarea a doi prim-miniștri în funcțiune (Ion Duca în 1933 și Armand Călinescu în 1939) și pentru uciderea altor miniștri din Cabinet și a unor personalități locale și naționale din sferele politică și culturală”.

De aici o întrebare legitimă: în goana după martelarea AUR, a falsificat grosolan, pentru public, istoricul Alexandru Muraru Raportul oficial al Comisiei Wiesel doar pentru a atîrna o faptă imaginară de gîtul lui Zelea Codreanu, de parcă cele reale nu ar fi fost suficiente? Ori poate calitatea sa de istoric e o ușoară exagerare? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

17 Comentarii

 1. Asemenea indivizi cu minciunile lor duc în derizoriu adevărul istoric. Un om mai puțin instruit dacă identifică o minciună,intre adevăruri, le considera și pe acestea de aceeași speță.

 2. Un incult. Același lucru l-a spus și Dan Andronic. Din păcate Corneliu Georgescu n-a fost capabil să replice că Zelea Codreanu era deja mort atunci când Armand Călinescu a fost asasinat.
  Prea multele crime legionare au fost întrecute cu mult de crimele săvârșite de autoritățile statului român asupra legionarilor. IG Duca, Stelescu, Armand Călinescu, 64 de jandarmi si fosti demnitari de la Jilava, Iorga și Madgearu și 120 de evrei ale căror cadavre au fost descoperite în timpul Rebeliunii. Ultimele nu au fost niciodată probate ca fiind crime ale legionarilor deși Eugen Cristescu și Ion Antonescu ar fi avut tot interesul să-i descopere. Numai în ziua asasinării lui Armand Călinescu, replică a legionarilor la asasinarea a 13 legionari aflați în detenție, fără a avea condamnare la moarte, statul român a asasinat fără vreo judecată 236 de legionari din întreaga țară. Dacă tot condamnăm crima s-o facem până la capăt și din toate taberele. În acest sens recomand textul BISERICA, autoarea morală a crimelor legionare https://rezistenta.ro/biserica-autoarea-morala-a-crimelor-legionare/

  • Nu există crime ale legionarilor instigate de Biserică, cum pretinzi tu, recomandându-ne un text al cărui autor eşti chiar tu (jos de tot, după lunga logoree fără substanţă, apare numele tău) şi în care îţi desfăşori delirul anti-creştin, anti-BOR. Iar la zăpăceala totală din capul tău pe Călin Georgescu l-ai făcut Corneliu Georgescu (în postarea de mai sus).
   Tu nu gândeşti destul (sau mai deloc) înainte de a începe să spui ceva, făcând pe savantul.
   https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/

 3. UN IMBECIL….MURARU….COPIAZA…ACEEASI GRESEALA ….DIN COMUNICATUL….ALTUI IMBECIL….FLORIAN… ..AL FUNDATIEI…. ….ELIE WIESEL….
  ELIE WIESEL…DESPRE CARE SE VORBESTE PRIN…SAT… CA NICI NU A TRECUT PRIN LAGARELE MORTII….LUAND…NUMELE UNUI NEFERICIT….UCIS INTR UN….LAGAR DE EXTERMINARE….

  PS….ASA SE SCRIE …ISTORIA….

  SA NU UITAM CA ISTORIA…O SCRIU…INTOTDEAUNA….INVINGATORII…..

  VORBA UNUI CLASIC…IN VIATA….. GHINION…..

 4. Corneliu Zelea Codreanu a fost judecat în stare de arest și apoi absolvit și eliberat pentru crima săvârșită asupra prefectului de poliție Manciu. A foat legitimă apărare. Acesta a scos pistolul și l-a îndreptat împotriva lui Codreanu într-o sală de ședințe a unui Tribunal. Codreanu se afla acolo ca avocat. S-o mai termine mangafalele cu acuzele nefondate. Ori condamnăm toate crimele, ori ne jucăm de-a creștinsimul de fațadă. Nu l-am auzit pe de-al de Muraru să se simtă ofensat că Moise, personaj glorificat atât de BOR cât și de Cultul Mozaic condus Silviu Vexler.
  Biserica Ortodoxă Română – complicele crimelor religioase?https://dragosvasilescu.wordpress.com/2018/09/14/biserica-ortodoxa-romana-complicele-crimelor-religioase/

  • Ţi-ai insusit ca un ageamiu propaganda comunistă, Vasilică Militaru, care dai lecţii făcând pe desteptul („să se mai termine odată“).
   Dacă ar fi scos pistolul în sala de judecată, cum a vrut propaganda carlisto-comunistă să se memoreze de public, Codreanu tot vinovat apărea,. In realitate, la ieşirea de la instanţă, în stradă aproape, prefectul liberal de poliţie Manciu a tăbărât cu bătaia asupra lui Codreanu, ajutat de gealaţii săi. Acesta crezând că îl omoară a scos un revolver ascuns asupra sa şi, în timp ce îl loveau, a tras.

  • https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/
   Vasilica Militaru nu este ceeea ce pare!

 5. Moise a comandat crime în masă și acte genocidare de exterminare a numeroase populații antice și este trecut în calendarul ortodox ca Sfântul proroc Moise. Trebuie condamnate toate crimele, nu numia cele care le convin unora.

 6. Ma uit la Muraru asta… si vad o statpitura borata si cheala prematur… pariu ca e si impotent cu pula minuscula… cazuri clasice de psihiatrie – el si fratioru’…

  • El si cu frati-sau geaman se satisfaceau unul pe celalalt cand erau tineri si dormeau in acelasi pat. Pozitiile lor preferate erau 69 si 99.

 7. „unor informații false”-strict tehnic:
  se poate nega ORICE,
  orice nu a fost cuprins in PROGRAMA SCOLARA OBLIGATORIE!
  (maxtor e de scoala veche…)

 8. Ce fata are! Fiu tipic de mama care a umblat cu sanul dupa el pana la 3 ani, l-a spalat la puta pana la 12, bleg, barfitor, incapabil sa fie barbat…dar bun de curva…Drum bun si sa te intorci in Romania in patru scanduri! Idiot ratat care pregatesti retragerea lui hoha in Florida…mama ta merita sa planga ca a fatat imbecili si mincinosi…rusine ei si neamului vostru de putori!

 9. A falsificat falsul oficial , „Raportul Wiesel „

 10. Un membru al Partidului Nazistilor si Leprelor(PNL), minte de ingheata oceanul Pacific la Ecuator, cu scopul de a denigra AUR…
  Asta spune tot despre imbecil…

 11. ..constat ca se inregistreaza numai mesaje de iubire si voie buna la adresa fratilor Muraru – liberali pur sange, romani neaosi de la Iasi. Iubesc atat de mult tara si natiunea romana incat fac tot ce se poate pt.ai rupe gatul. Poate ca, comunitatea din care fac parte, ar trebui sa se gandeasca bine si sa nu mai repete pacatele trecutului. Toata activitatea acestor frati o sa fie decontata de ei toti.

 12. Asta a fost scolit de Boia . Ala dacopatul . Care dupa ’90 a-ntors-o ca la Ploiesti. Saraca natiune , BOGATA IN COZI DE TOPOR!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998