CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Soc: Basescu se teme ca Romania ar putea fi condusa de un handicapat

0 comentarii / 1305 vizualizări / 24 septembrie 2011

Traian Băsescu a făcut o declarație cel puțin șocantă, joi seara, la B1TV, care i-ar putea atrage o sancțiune din partea Consiliului Antidiscriminare, ca și antipatia unei părți a românilor. Mai exact, șeful statului a jignit grav atît persoanele cu handicap, în general, cît și ideea de monarhie, propriu zis, o formă de guvernare care se găsește, încă, în multe state puternice ale lumii.

Întrebat, astfel, de Ion Cristoiu, în cadrul unui interviu, dacă există tentative de resuscitare a monarhiei în România, în acest moment, Băsescu a negat, declarînd: ”E o copilărie…80% dintre români sunt convins că vor să își aleagă șeful de stat, bun, rău, cum e…dar știu că-l schimbă. Ce te faci cu unul care e pe viață și mai lasă și moștenitori? Dacă, Doamne ferește, iese vreunul cu dizabilități, ce te faci, rămîi cu el șef de stat?” s-a întrebat, retoric, președintele României.

Pe lîngă faptul că istoria, veche sau recentă, cunoaște nenumărate cazuri de șefi de stat cu handicapuri chiar severe, care s-au dovedit mari lideri (Roosevelt, care a condus SUA în al doilea război mondial, era în scaunul cu rotile), e de mirare că asemenea aprecieri vin tocmai de la Băsescu, respins la vizita medicală de la Institutul de Marină pentru că nu vede cu un ochi. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998