CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Soc: Corpul de Control al premierului a anchetat petitia anti-scumpire a carburantilor

0 comentarii / 1552 vizualizări / 27 aprilie 2014

Corpul de control al prim-ministrului va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la posibile infracțiuni săvârșite în cazul petiției colective depuse la Guvern de Partidul Mișcarea Populară prin deputatul Daniel Geantă, informează Biroul de presă al Executivului.

În urma documentării efectuate de Corpul de control al premierului, din dispoziția prim-ministrului, a rezultat o notă de informare în care se arată că petiția colectivă „PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ STRÂNGE SEMNĂTURI ÎMPOTRIVA SCUMPIRII BENZINEI ȘI MOTORINEI. SEMNEAZĂ Șl TU!” nu conține „300.000 de semnături” cum s-a afirmat de inițiatorii demersului și că „numărul total de rubrici cu ‘semnături’ din petiția colectivă, inclusiv cele inexacte sau incomplete, este de 213.983”.

Inspectorii guvernamentali au constatat că „sesizarea numărului de 206.251 persoane înscrise în listele cu antetul Partidului Mișcarea Populară doar cu nume, prenume și localitatea de domiciliu sau de reședință, fără alte date de natură a permite identificarea, nu poate fi luată în considerare”. În finalul materialului de documentare se precizează, conform Mediafax, că „Nota reprezintă un act de informare a primului-ministru și de sesizare a organelor de urmărire penală competente, în legătură cu posibile fapte de natură penală, ca formă de îndeplinire a atribuțiilor prevăzute de lege în sarcina organelor de control”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998