CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9725 RON UP | 1 USD = 4.5419 RON UP | 1 GBP = 5.7376 RON UP

Șoc: Dîncu demisionează și spune că nu poate lucra cu Iohannis

8 comentarii / 3017 vizualizări / 24 octombrie 2022

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, și-a dat demisia din fruntea instituției, oferind și un motiv extrem de rar, dacă nu cumva în premieră: imposibilitatea de a colabora cu președintele comandant suprem al forțelor armate, Klaus Iohannis. Faptul că Dîncu recurge la acest gest în plin conflict militar în coasta României și într-un moment în care NATO masează trupe în țara noastră relevă că există probleme grave la nivelul cel mai înalt în stat. De asemenea, demisia ministrului Apărării vine cu o zi înaintea Zilei Armatei și a ședinței CSAT convocate de Iohannis pentru discutarea situației din Ucraina.

Ce a scris Dîncu pe Facebook:

”Dlui Prim Ministru al Guvernului României
Nicolae – Ionel Ciucă
DEMISIE
Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.
Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.
Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Daca ar spune tot, ar putea fi unul din marii lideri politici viitori.

 2. Si prima salva din războiul pentru viitorul președinte a fost trasa! Acum sa vedem ce va face tabăra lui Klaus, pardon Hellvig! Nu de alta dar frontul este foarte volatil și dușmanii de ieri nu cred ca o sa fie prietenii de mâine! Sa nu îl aplaudam pe Dnul Dâncu cu frenezie, pentru ca nu este el vergenalul care să fie aplaudat!

 3. ipoteza: Ciuca nu accepta demisia si avem sah la kwj.
  Hai sa vedem..

 4. Sunt cateva ipoteze. Demisia lui Dincu vine dupa anuntul public al antrenamentelor brigazii 101 aeroportate din Romania, brigada NATO care se pregateste sa intre in Ucraina. Ministrul Shoigu a discutat cu ministrul american al apararii. Luni demisioneaza Dincu si motiveaza ca din cauza presiunii lui Iohannis. Ce presiune pune Iohannis?
  Ar putea fi atacul NATO asupra rusilor din Ucraina, venind din Romania. S-ar putea ca lui Dincu sa ii fie frica sa isi puna semnatura pe un astfel de plan militar.
  Ce alta presiune pune Iohannis? Intrarea in Schengen in urma unei spagi uriase date olandezilor. Ministrul Dincu ar trebui sa aranjeze o licitatie, o achizitie guvernamentala foarte mare. Iar Dincu stie foarte clar ca va face puscarie dupa scurt timp. Liberalii insa sunt dispusi sa riste, folosindu-se de Dincu drept coada de topor. Se pare ca Dincu a refuzat.

  • Generalul (r) David Petraeus, fost director al CIA și fost comandat al trupelor din Afganistan, a spus într-un interviu la ABC News, la inceputul lui octombrie, că SUA ar putea conduce o coaliție multinațională (care sa nu implice numele NATO) care să intervină împotriva Rusiei. Baza atacului ar fi în România, cea mai apropiata de trupele Rusiei!

 5. Scuze, dar a putut cineva lucra cu Dulapul Indolentei? In 8 ani de zile?

  A muncit dracului ceva copacul retardat in 2 mandate de Presedinte?
  A facut nimic. Ghinion. Ha. Ha. Ha. Muie PSD. Io no pot kivanok Romania.

  Inca o vacanta, inca un holiday, inca o excursie, inca o sesiune de shopping cu milionarii pe bani sclavilor din colonie.

 6. IOHANNIS SI CIUCA SUNT STRANSI DE OUA SA INTRE PESTE RUSI…CAND MA GANDESC CA NEAMURILE LUI CIUCA SUNT PE LANGA SCUTUL DIN DEVESELU IMI AMINTESC CA INAINTE ERA PE ACOLO BALAMUCUL DE DEVESELU. VAI SI AMAR DE OLTENASII LUI. BLESTEMUL LUI CEAUSESCU II AJUNGE PE TOTI PRIN MANA LUI CIUCA. CAT DESPRE IOHANNIS, VA AMINTITI CUM A PLANTAT EL DE ZIUA LUI, 13 IUNIE, O BUCATA DIN ZIDUL BERLINULUI IN BUCURESTI? DACA GERMANIA NU ERA INFRANTA DE URSS ZIDUL NU AR FI EXISTAT…IOHANNIS A ADUS ZIDUL AICI CA SA AMINTEASCA ROMANIEI, CA DIN CAUZA EI, A PIERDUT GERMANIA AL DOILEA RAZBOI MONDIAL. FIIND ACEASTA PLANTARE A ZIDULUI PE AICI DE ZIUA LUI SI-A PUS IN GAND CA EL SA FIE MANA CARE INJUNGHIE PE LA SPATE ROMANIA. DACA STATUII MARESALULUI ANTONESCU I-AU PUS O TABLA IN CAP, LUI IOHANNIS I-AR TREBUI UN SAC NEGRU PESTE CAPUL LUI SEC. PRIVITI CUM ACEST NEBUN VREA SA RAZBUNE INFRANGEREA GERMANIEI DIN 1945, DISTRUGAND ROMANIA DE AZI. SI TOATA CAMARILA LUI ASTA FACE…INTOARCE ARMA ROMANULUI SI I-O PROPTESTE IN GAT! SUNTETI PROSTI? NU VEDETI CE FACE TRADATORUL ASTA? BMW, TANCURI FRANTUZESTI, AEROPURTATE AMERICANE, BAZA KOGALNICEANU S-A EXTINS PANA SPRE BABADAG….ACOLO SUNT ROMANI! IN DOBROGEA SUNT ROMANI SI ACESTUI NENOROCIT NU II PASA DECAT DE NAZISTII LUI …CA DOAR NU DEGEABA A RECUPERAT EL AVEREA NAZISTILOR….TOT EL VREA SA ADUCA ROMANIA LA DEZASTRU CA RAZBUNARE PENTRU AUGUST 1944!!! OPRITI NEBUNIA ALOGENILOR…

 7. „un motiv extrem de rar”
  -mamaliga explodeaza de fiecare data
  daca e bagata la microunde.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998