CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Soc: ICCJ se pregateste sa iasa la pensie in corpore

9 comentarii / 7163 vizualizări / 20 iulie 2018

Președintele Klaus Iohannis a trimis ieri la CCR modificările la Legea 303/2004; dacă judecătorii nu dau satisfacție Cotrocenilor, iar legea va intra în vigoare, ea va avea efectul unui taifun, în sensul că, practic, întreaga Înaltă Curte de Casație și Justiție va putea pleca la pensie. Un fenomen care, totuși, nu o sperie pe președinta Cristina Tarcea.

Ua dintre cele mai controversate modificări ale acestei legi se referă la renunţarea la vîrsta minimă necesară pentru pensionarea cu 20 de ani vechime efectivă în magistratură.
În interviul acordat ieri Realității TV, președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, nu vede asta ca pe ceva rău, dimpotrivă:

”În sine, faptul reducerii vârstei de pensionare, vechimii necesare pentru pensionare nu este un lucru rău, pentru că sunt situaţii în care trebuie să existe o astfel de reglementare. Munca de magistrat este o muncă de mare uzură, fizică şi psihică. Sunt persoane bolnave, cu boli grave, sunt persoane, de ce nu, care cedează psihic şi atunci este o supapă pentru a ieşi din sistem într-un mod decent, prin asigurarea unei asemenea posibilităţi de pensionare la o vechime de 20 de ani”.

Ea dezvăluie, însă, și un aspect incendiar al problemei: nu mai puțin de 92 de judecători ai ÎCCJ din 115 vor putea pleca la pensie după intrarea legii în vigoare.

”După calculele mele, în condiţiile în care vârsta, vechimea necesară pentru a promova la Înalta Curte este majorată la 18 ani, există posibilitatea teoretică a unei mari fluctuări, a unei mari fluctuaţii de judecători la Înalta Curte, pentru că după 20 de ani, deci după doi ani de stat la Înalta Curte, există posibilitatea teoretică să te poţi pensiona. Lucrurile sunt undeva la limită şi acum, pentru că, din 115 judecători în funcţie la Înalta Curte, cam 44 de judecători au vechimea peste 25 de ani, deci au vocaţia de a se pensiona, iar în condiţiile în care vechimea necesară pentru pensionare va fi de 20 de ani, la aceştia 44 se mai adaugă un număr de 48 de judecători, deci iată 92 de judecători din 115 care, teoretic, se pot pensiona, care au vocaţia de a se pensiona”. (B.T.I.)

foto: luju.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

  1. Militarii si politistii se pot pensiona „la termen redus”. In aceste conditii, de ce ar fi neconstitutionala pensionarea judecatorilor cu minim 20 de ani vechime?

    Apropos, dupa logica lui Iohanis cine stabileste varsta de pensionare, legiuitorul sau Curtea Constitutionala?

  2. Dar de ce sa-i pensionam pe magistrati, politisti si securisti dupa doar 20 de an de munca cu pensii intre 2000 si 10000 de euro?!Nu e nicio exagerare, la atat se poate ajunge!De ce munca lor este mai grea decat a unui profesor, a unui medic sau a unui angajat din sectorul privat!De ce e asa greu sa dai sentinte fara sa citesti, macar, dosarul sau sa iti fatai fundul pe un birou spunand ca esti mare politist/politista?!Cum se face ca inclusiv politistii prinsi cu mita (in flagrant) ies bine mersi la pensie si dupa aia primesc pedepse cu suspendare fara a le fi afectata pensia?Nici judecatorii si procurorii responsabili (pensionari sau in activitate )nu raspund deloc material pentru milioanele de euro platite de statul roman ca urmare a deciziilor CEDO…

    • Securiștii nu muncesc, abuzează. Îi scoți la pensie în speranța că noile generații sunt mai puține japițe, dar slabe speranțe.
      Singura șansă a statului român este falimentul și ștergerea pensiilor speciale.

      • Noile generatii de securisti sunt formate din odraslele vechilor generatii!Valabil si pentru magistrati, politisti, etc.!Nu au cum sa fie mai putine japite, fiindca astia de tip nou sunt mult mai rai decat aia dinainte de 1989 care mai aveau o urma de bun-simt si se mai temeau de PCR!

  3. Inainte de a ne pronunta pe fondul temei (corectitudinea vechimii necesara pensionarii acestor categorii socio-profesionale) sa ‘dezosam’ putin ‘panseurile’ dnei Tarcea.

    Asadar, ce ne comunica dezinvolt si dezinhibat duduia:

    a. „Munca de magistrat este o muncă de mare uzură, fizică şi psihică”.
    Avand in vedere haosul legislativ romanesc din domeniu, prin magistrati intelegem – complet lipsit de orice logica si de temei legal – inclusiv procurorii. Aceasta este o tema ce ar trebui tratata cu mare seriozitate separat, dar chiar si asa, duduia omite sa justifice cum apare ‘uzura’ la magistratul roman.

    Poate, in cazul procurorilor, ca se uzeaza de la atata ‘paradeala’??? Nu e chiar simplu sa te duci zilnic la munca si sa ‘paradesti’ romani de-a valma, vinovati si nevinovati, asa incat cam dupa vreo 20 de ani de ‘paradeala’ esti ostenit si statul roman de profund cac*t se simte dator sa te omeneasca cu o pensie uriasa, tu fiind un batran pensionar de nici 45 de ani!

    Poate, in cazul judecatorilor, sa fie vorba despre uzura pe care SRI o genereaza pe ‘culoarele’ dotate cu mape galbene si sarmanii judecatori, acceptand de buna voie prostitutia morala, se ‘uzeaza’ prematur asemenea unor ‘vanzatoare de placeri’ de pe Centura si, nu-i asa, trebuie ca acelasi stat roman de cac*t sa-i ‘deranjeze’ lunar cu cele mai desucheate pensii vazute vreodata in aceasta tara.

    b. „Sunt persoane bolnave, cu boli grave, sunt persoane, de ce nu, care cedează psihic…”.
    Aceasta declaratie este de-a dreptul cutremuratoare: citita corect, declaratia ne spune ca, de fapt, romanii sunt judecati de niste persoane bolnave, cu afectiuni grave, posibil chiar psihice!!!

    Sa mai avem in acest caz vreo asteptare de la judecatori sa infaptuiasca corect justitia in aceasta tara???

    c. „92 de judecători din 115 care, teoretic, se pot pensiona, care au vocaţia de a se pensiona”.
    Acuma, avand in vedere ororile sinistre pe care multi din cei 92 le-au ‘infaptuit’ in loc sa-si practice cu corectitudine si cinse profesia pe care si-au ales-o, eu as zice ca nu ar fi nicio paguba.

    De fapt, IDEAL pentru aceasta tara ar fi:
    – sa fie pensionati TOTI procurorii si TOTI judecatorii din Romania cu o vechime mai mare de – sa zicem 3 ani – urmand ca pentru o perioada de 10 ani Romania sa solicite Uniunii Europene detasarea unui numar de judecatori si procurori din tarile la care ne e atat de drag sa ne raportam, adica … Germania.
    – modificarea legislatiei in regim de MAXIMA urgenta in domeniul justitiei, prin – cel mai simplu si de necontestat mod de actiune – ‘importarea’ legislatiei specifice direct din … Germania.
    – separarea clara si definitiva a profesiilor de judecator si procuror, prin interzicerea cu desavarsire a ‘migratiei’ intre cele doua profesii (adica exact ca in … Germania).
    – subordonarea precisa si clara a procurorilor fata de ministrul justitiei (exact ca in … Germania) si definirea aferenta a statutului lor de functionari administrativi cu legea speciala enuntata anterior (ma repet, dar exact ca in … Germania).
    – modificarea urgenta a Constitutiei prin definirea clara a statutelor celor 2 profesii conform celor de mai sus, si inglobarea de o claritate mai presus de orice dubiu si interpretare a atributiilor precise ce revine fiecareia dintre cele 2 categorii profesionale (care, pana in prezent, au ingropat Romania in mocirla in care ne aflam acum, sub supravegherea serviciilor si cu binecuvantarea unor jeguri umane care se recomanda drept ‘politicieni’).

    Cat priveste varsta de pensionare, ce parere aveti cetateni, in SUA, zic, o fi vreo uzura la judecatori??? Ca daca ne uitam asa, prin filmele americane, judecatorii sunt, in general, niste ‘mamaitze’ si niste ‘tataitzi’ in floarea varstei, care-si fac meseria 30-40 (!) de ani fiecare…de iti vine sa te intrebi: care dracu’ e uzura fizica si psihica in Romania???

    Poate lipsa de onoare, lipsa de demnitate, lipsa de loialitate fata de tara si de poporul care v-a facut ce sunteti, poate astea sa va dea insomnii asa incat sa va ‘uzati’ in numai 20 de ani.

    Poate lichelismul de care dati dovada sa va imbolnaveasca de cele mai grave boli despre care pomeneste duduia Tarcea.

    Poate nesfarsita mizerie care v-a cotropit sufletele, poate blestemele tuturor nevinovatilor pe care i-ati bagat degeaba in puscarii, poate rugaciunile frenetice (ale lor si ale familiilor tuturor celor distrusi de voi) ca Dumnezeu sa nu uite cumva sa faca dreptate si sa va dea inmiit soarta tuturor nevinovatilor distrusi de slugarnicia si depravarea umana care a pus stapanire pe voi.

    Astea ar putea, intr-adevar, sa dea ‘uzura fizica si psihica’ si ‘boli grave’, chiar ‘psihice’…

    Ceeace ar fi pe deplin meritat pentru toti cei care v-ati vandut sufletul diavolului si ati batjocorit o tara si un un popor intreg.

    Este bine sa tineti minte, otrepelor: de Dumnezeu nu aveti unde sa va ascundeti!

  4. Amin!

  5. Intradevar o munca de mare uzura; sa-ti scormonesti mintea(???) sa cauti mizerii pentru a baga la parnaie oameni nevinovati pentru ca asa ti s-a ordonat, nu-i de colea!

  6. As fi curios fata de cei care acuza sistemul de justitie sa ne spuna si noua cu nume si prenume cine sunt oamenii bagati nevinovati prin puscarii! Daca ii cunosc personal sau doar din intoxicarile tv. Nu ma indoiesc ca nevinovatii sunt politicienii de prin dosare, nu? Cei care au averi pe care nu le pot justifica in veci! Sau vorbiti de violatori, pedofili, talhari!! De astia vorbiti? Ca si astia spun ca sunt nevinovati!

    • Nu există oameni nevinovați. Problema e că cele mai mari rapandule ale mafiei securiste ajunseseră să controleze justiția.
      N-o mai controlează și vor ajunge la pârnaie, pe bune.
      Ești un jeg securist și prost.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998