CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9745 RON UP | 1 USD = 4.7430 RON UP | 1 GBP = 5.7323 RON DOWN

Șoc: În pofida legii marțiale, Zelenski vrea alegeri parlamentare în timpul războiului

15 comentarii / 3242 vizualizări / 29 iulie 2023

Parlamentul Ucrainei a aprobat joi legi care extind starea de război și mobilizarea generală în țară pentru încă 90 de zile, a opta prelungire începând de la începutul războiului din Ucraina, legea marțială urmînd a fi în vigoare pînă pe 15 noiembrie cel puțin. Problema e că în octombrie trebuia să aibă loc alegeri parlamentare la termen, iar, mai nou, regimul Zelenski chiar vrea să le țină, în pofida legislației care interzice asta, relatează Newsukraine.

În Ucraina, problema desfășurării alegerilor în timp de război va deveni curând relevantă. Potrivit declarației președintelui Parlamentului Ucrainean, Ruslan Stefanchuk, într-un interviu acordat televiziunii ucrainene, Constituția nu interzice o astfel de posibilitate.

„În Constituție nu există o astfel de interdicție. Ea este prevăzută doar în legislația Ucrainei care reglementează regimul juridic al stării de război. Prin urmare, nu există o interdicție constituțională privind organizarea alegerilor în timpul stării de război” a declarat el.

Potrivit oficialului, parlamentul ar trebui să-și continue activitatea și să ia decizii importante, dar, pe de altă parte, nu ar trebui să existe o „înghețare a democrației”.
„De aceea, Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, dl Cox, și alți colegi spun că este în continuare necesar să depunem eforturi pentru implementarea acestui lucru. Așadar, această problemă (organizarea alegerilor în război n.n.) poate fi un subiect de discuție” a adăugat Stefanchuk.

El a subliniat că, în ceea ce privește alegerile în timpul războiului, trebuie luate decizii importante care să asigure stabilitatea în țară, continuând în același timp „fluxul de democrație” pentru care luptă Ucraina. Șeful Parlamentului Ucrainean a menționat că o decizie în acest sens se va lua în viitorul foarte apropiat. Alegerile parlamentare următoare din Ucraina sunt programate pentru 29 octombrie 2023, dar în condițiile războiului în curs, această posibilitate este interzisă prin lege.De asemenea, în 2024, sunt programate alegeri prezidențiale în Ucraina, planificate pentru sfîrșitul lunii martie, mai scrie Newsukraine. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

15 Comentarii

 1. Zelenski, ai idee ce soarta te asteapta… Vei fi executat … Daca mai ai timp dispari, dar slabe sanse sa scapi…

 2. inseamna accceptarea de drept a starii de fapt….ca in unele regiuni chiar nu se toti tine alegerile :)

 3. Alegerile democratice îl vor pune din NOU pe Zelenski in fruntea”regimului”(pt ăsta care-i anonim articolui)

  • in afara de ouale lui Jeglensky, de ti s-au dus pe gat de cat de tare le sugi, sobolane de canal.

 4. Caldura mare !

  Incalzirea GLOBALISTA SATANISTA o ia in freza cu minciunile ei inventate de satanisti retardati.
  Asa mare caldura este ca a nins in Austria in iulie 2023: https://www.youtube.com/shorts/8myR9H7QTFo?feature=share

  • si nu o iei numai in freza, ci si la Mu_ai!

 5. Rothschild, Kolomoisky, Rabinovich & comp.
  Castigatoii la alegeri vor fi dati in plic de acestia.

 6. Zelensky cel mai mare pitic dupa Boc al nostru aiureaza,cum pot fi legitime alegerile daca o parte de aproximativ 25% din alegatori sunt in teritorii ocupate de rusi sau participa la razboi in prima linie?.Dar cu ajurorul americanilor ca observatori „ïmpartiali”veghind la democratie si exprimarea libera a votului,piticul mai poate prinde un mandat,mai ales ca e „campion mondial la cersit ajutoare”de tot felul.Cu el la conducere Ucraina are mari sanse sa dispara ca natiune.(de fapt e un conglomerat cu teritorii furate sau date pe gratis de la toti vecinii).

 7. Sa ne mai amintim că de la 1812 până pe la 1860 regiunea ROMÂNEASCĂ (Moldova) a fost ocupată cu trupe rusești, doar mica unire (de facto pașoptiștii) a putut să i alunge pe ocupanți.

  • sobolane raios ! Nu cumva trupele straine erau de hoholi de-ai tai (de ucraineni), dar li se ziceau tot „rusești”, caci nu se diferentiau de rusi pe atunci?

 8. Raie de șobolan ,erau moscovi că așa se numeau rușii atunci care locuiau pe lângă moscova.

  • nimic altceva n-ai zis.

 9. Adică muscali.

  • si te bazaie ca mustele?
   Ia 4 pastile de Rudotel.

 10. i- a tu hapul că tot katsap ramăi râie de șobolan.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998