CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Soc: jumatate dintre americani cred ca Biden e dus cu pluta. Ce raspunde presedintele SUA

11 comentarii / 5823 vizualizări / 20 ianuarie 2022

În prag de război cu Rusia, agitație mare în SUA pe tema sănătății mentale a președintelui Joe Biden. Sondajele relevă că numărul celor care îl consideră dus cu pluta pe președinte crește vertiginos și va trece curînd de 50%. Chestionat direct ieri, într-o conferință de presă, Joe Bide a răspuns că nu are idee de ce oamenii cred asta din ce în ce mai mult.

Acum cîteva săptămîni, siteul Politico.com, specializat în difuzarea de sondaje, a prezentat o cercetare sociologică efectuată de compania globală Morning Consult conform căreia alegătorii au îndoieli din ce în ce mai mari cu privire la sănătatea și starea mentală a președintelui Joe Biden, cel mai în vârstă american ajuns la Casa Albă.

Doar 40% dintre alegătorii chestionați au fost de acord cu afirmația că Biden „este sănătos”, în timp ce 50% nu au fost de acord. Acea diferență de 10 puncte procentuale – în afara marjei de eroare a sondajului – reprezintă o schimbare masivă de 29 de puncte față de octombrie 2020, când Morning Consult a pus ultima dată întrebarea și a constatat că alegătorii credeau că Biden era sănătos cu o marjă de 19 procente.

Întrebați dacă Biden este apt mental, alegătorii erau în noiembrie aproape egal împărțiți, 46% spunând că este și 48% că nu. Dar această diferență de doar 2 procente contrasta puternic cu cifrele lui Biden din octombrie 2020, când diferența era de 21% în favoarea celor care îl credea apt mental.

Într-o conferință de presă susținută ieri, la Casa Albă, Biden a fost chestionat frontal de reporterul James Rosen, de la Newsmax, de ce crede că americanii au ajuns să se îndoiască în număr atît de mare de capacitatea sa mentală.
Rosen a invocat un nou sondaj realizat de Politico în ultimele zile, în care cifra celor care cred că Biden nu e în integritatea sănătății mentale a ajuns la 49%. Numărul celor care sunt convinși cu tărie de faptul că Biden e întreg la cap e de 22%, în timp ce teza contrară e susținută cu tărie de 37%. Restul procentelor vin de la americani care ”cred oarecum” în capacitatea sau incapacitatea mentală a lui Biden.

”I have no idea (Nu știu de ce). Nu cred în sondaje” a răspuns întrebării Biden.

În presa americană se vorbește tot mai insistent, în cazul lui Biden, de ”cognitive decline”, declinul cognitiv fiind, prin definiție, o paletă de modificări ale capacităţii cognitive, inclusiv ale capacităţii de memorare şi raţionament. Modificările sunt suficient de evidente pentru a fi observate de către pacient sau familia acestuia dar într-o măsură în care nu afectează capacitatea acestuia de a desfăşura activităţile cotidiene. Aproximativ 15-20% dintre persoanele peste 65 de ani suferă de declin cognitiv mediu, iar o persoană care are declin cognitiv mediu are un risc mai mare de a dezvolta Alzheimer sau o altă formă de demenţă. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. B era dus cu pluta demult. A fost folosit pt. notorietate, pt. a l scoate pe Trump. Sa pretinda, din prima, ca Haris l ar putea bate, chiar in alegeri furate, era prea mult. Asa ca semnele astea cu sondajele, spun ca se apropie momentul in care Haris va deveni prima vioara..

 2. In timpurile trecute se spunea ca însemnele jud Ialomița erau cioara și vioara. Cioara reprezenta populația și vioara ocupația. Cam pe acolo este și situația în care Haris ar fi președinte al US.

  • Trebuie să recunoști că US a atins nivelul la care Haris e OK ca președinte. Poate pe viață și dincolo de ea.

 3. Noi dorim sănătate și putere de munca d-lui. Biden….Are grele misiuni de îndeplinit …

 4. Ma asteptam ca procentul sa fie de cca 99%. Asta inseamna ca si poporul american nu s-a trezit deloc, se zbate intre droguri si idiocratie.

 5. Un simbure de adevar tot „ezista”

  Apropiatii zic ca Mos Senila Robinet Bideu, uita ca exista hirtie de sters dosu si foloseste mina dupa ce se caca

 6. Deci:

  sefu la partenerii nostri strategici e dus cu Pluta

  Inseamna ca si partenerii nostri strategici ie dusi cu pluta

  Pe cale de consecinta, si romanashii ie dusi cu pluta daca au niste dusi cu pluta drept parteneri strategici

 7. Acum si-au dat seama? Trebuiau sa stie asta cand l-au votat. Sau si acolo voteaza sts-ul lor?

 8. […] Bogdan Tiberiu IACOBSursa: inpolitics.ro […]

 9. parerea mea sa aiba grija cu valiza [nucleara]sa nu io dea sa se joace cine stie pe ce buton apasa si avem probleme

 10. Valiză e la Trump…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998