CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9681 RON UP | 1 USD = 4.6029 RON UP | 1 GBP = 5.8001 RON UP

Soc: Monica Macovei sugereaza desfiintarea CCR

22 comentarii / 15227 vizualizări / 7 mai 2020

Macovei face o declarație șocantă, într-un interviu acordat Europei Libere, susținînd că a venit vremea ca deciziile CCR să nu mai fie indiscutabile, pe motiv că și în SUA se întîmplă asta, plus că România post-decembristă nu ar fi fost pregătită pentru anumite instituții specifice doar democrațiilor avansate, ceea ce echivalează cu sugestia desființării Curții:

Ar mai fi de spus ceva: de ani de zile CCR ia decizii discutabile. Nu spun că sunt neconstituționale și mereu ni se spune că deciziile CCR se aplică nu se discută. Eu cred că a venit vremea să le discutăm, așa a făcut-o și CEDO, care a constatat că decizia de revocare a Codruței Kovesi a încălcat Convenția Europeană a Drepturilor Omului. În SUA, deciziile Curții Supreme, care are și rolul de Curte Constituțională, sunt criticate și comentate. Nu se poate să nu se pună pumnul în gură.

Noi am ars niște etape istorice. Noi am înființat niște instituții care funcționează în democrațiile avansate, dar la noi nu funcționează, fiindcă sunt populate de oameni care nu au ce căuta acolo.

În momentul în care ai adus politicieni în CCR ai anulat instituția. Raportor la acest caz a fost Valer Dorneanu, fost parlamentar PSD.”

Orban: ”CCR nu e funcțională, a devenit inamic al Constituției!”

Un mesaj cu bătaie lungă la adresa CCR a transmis azi și premierul Ludovic Orban: ”Nu cred că se poate ajunge până în situația în care CCR schimbă constituția. Suntem din ce în ce mai hotărîți să schimbăm legea care reglementează componența Curții Constituționale. Văzând astfel de decizii, este clar că o astfel de Curte Constituțională nu este funcțională. CCR a devenit un inamic al Constituției și un element de exploatare al anumitor teme.”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

22 Comentarii

 1. Asta a produs Seku : Monica Macovei ! Si Kovesi ! Monstruozitati securisto-sorosiste !

 2. corect,intai romania educata,democratica ..dupa ,institutii pline de ciudati….

  • Vb despre președinție, nu? Ca daca ii iei apărarea bețivei ordinare atunci meriti un sincer: Hai siktir!

  • Corect, UE să ne spună pe față cine este guvernatorul coloniei și să organizaeze totul la vedere.

  • ca Carmen…

 3. as*******@ya***.com
  E din ce in ce mai urită.

 4. Delir bahic la ambele cozi de topor: betiva si betivu.
  Vrutu-i liber baieti, pututul e mai greu. Da voi visati c-o sa impuna sasul natarau dictatura cum vrea el.
  Apropo, unde-o fi leguma necuvantatoare ca nu a mai iesit pe sticla, inca citeste ca de obicei asa 2-3 luni?
  @Nea Gheorghe De La Tara – lucovidu e tot fiu de securist.

 5. La ce folosește părerea babei bețive?

  Kovesi a expus rețeaua mafiotă securistă infiltrată la CEDO. A batjocorit instituția cu proștii din ea cu tot! :))))))))

 6. Io nu inteleg de ce Iohannis nu e si presedintele CSR, al CSM si, evident, ministru al justitiei. Ca sa avem, vorba lui nea Traian, o veritabila ,,modernizare a statului” si, pe deasupra, o ,,democratie eficienta”. Si sa nu ne mai incurcam cu separarea puterilor in stat. Evident, CCR nu e usa de biserica. Dar nu e nicio institutie asa in.Romania.

 7. Strigoii mor greu, strigoii comunisti niciodata. A ramas cu mentalitatea de procuror stalinist. Nu stiu daca picepe ceva din democratie, dar de tras la masea si la beata pe mese nu are rival.

 8. Astia ne tot repeta ca „drepturile omului sunt un lux” pentru romani…aceeasi scoala (de corectie…) de gandire…culmea, ai de-si spun „Romania educata” sunt scursura rigolelor culturale, un soi de culturnici neostalinisti care stiu ei tot ce-i trebuie poporului…din care se extrag cu grija, sa nu se contamineze…de bun simt…numai sinecurile grase, platite de „primitivi” sunt bune, ca liberaloizii astia nu-s in stare sa castige un leu in economia reala, au ramas cu nostalgia Gospodariei de Partid si a indemnizatiilor de la stat (dar, sa desfiintam specialele, zic!)…

 9. A iesit macoveica de sub masa? Nici ea , ca si petrov, nu a pus numarul convenit de cuburi de gheata si a apucat-o diareea verbala?

 10. Nu înțeleg de ce lipseşte logica din multe legi şi articole din Constituția României…
  Curtea Constituționalã nu trebuie sã fie numitã de persoane şi grupãri interesate de putere,fiind excluse din start orice membru sau fost membru al unui partid politic,
  Propuneri care mie mi se par logice pentru o funcționare logicã a sistemului:
  1)Judecãtorii CC trebuie sã fie aleşi dintre personalitãțile incontestabile,specialişti în drept constituțional,care sã nu aibã legãturi politice sau sã aparținã unor comunitãți cu activitãți divergente cu statul de drept.
  2)Alegerile judecãtorilor CC,trebuie sã se facã prin vot secret de specialişti în drept,judecãtori,procurori,avocați,o datã la 7 ani;câte 3 personslitãți din fiecare categorie profesionalã.
  AVOCATUL POPORULUI ar trebui sã fie ales o datã cu alegerile prezidențiale din rândul avocaților pledanți,candidați selectați prin vot secret de barourile de avocaturã.

 11. Corect…Le place sau nu unora… doamna Macovei ..are dreptate.

  • Îți place sau nu-ți place, ești modest dotat intelectual, bine, și falic… trebuie să accepți viața așa cum e, cu 2 cm și un neuron stingher.

 12. Tot ce pot sa spun este ca aceasta doamna Macovei are un fanatism demn de mila! Și pe toate le știe! E singura jurista valabilă!

 13. Aceasta doamna Macovei este specialista in justitie , toate comentariile PE care le face sunt juste si decente !

 14. O bețivancă sorosistă ce putea să bese în capul ei decît o dictatură

 15. cr***********@gm***.com
  CCR a ramas ultimul.bastion de lupta impotriva instaurarii dictaturii…indiferent de.politica ce o initiaza!

 16. Toti vorbiti de pe pozitii habarniste si care denota ca nu ati citit constitutia.Fiecare ii dati cu presupusul dupa cum va duce mintea sau interesul.In ARTICOLUL 2 din constituitia Romaniei se precizeaza.In Romania puterea suprema este detinuta de POPORUL SUVERAN, care si-o exercita prin organe alese prin vot liber si secret sau, prin REFERENDUM.Deci poporul prin referendum is poate exercita puterea suverana prin referendum si al carui rezultat este obligatoiu pentru toate institutiile statului indiferent de rangul lor.Deci poporul este singurul care poate sa judece prin vot activitatea si probitatea profesionala in hotararile si deciziile luate.Tot prin REFERENDUM poate desfiinta CCR si inlocuirea cu un alt organism constitutional pentru reglementarea conflictelor constitutionale intre puterile statului.

  • Plimbă cercul pe la SRI care controlează mascota șefă CSAT cu care faceți și desfaceți totul după model bolșevic.

 17. O tara care cel mai bine a știut să cerșească pentru ca atîta a putut dacă a îndrăznit să pună condiții a fost pusă la punct și isa sugerat ce trebuie să facă iar cei care conduceau sau conformat si se vede cu ochiu liber unde am ajuns.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998