CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Soc: Nastase cere justitiei austriece sa ancheteze privatizarea Petrom

0 comentarii / 1466 vizualizări / 31 iulie 2013

Fostul premier Adrian Năstase a adresat ieri o scrisoare neobișnuită ambasadorului Austriei la București, fostului cancelar austriac și fostului președinte al OMV din perioada privatizării Petrom, precum și actualului președinte al companiei, în care reclamă acuzațiile recente ale lui Traian Băsescu vizînd așa zise fraude de la privatizarea firmei și cere o anchetă a justiției austriece care să clarifice problema.

”Daca astfel de declaratii ale sale aveau, poate, o explicatie subiectiva in campania pentru prezidentiale din 2004 sau pentru a justifica hartuirea mea politica din anii care au urmat, continuarea formularii unor astfel de acuze, dupa aproape zece ani, creaza in mod nejustificat dificultati de imagine pentru cel mai mare contributor roman la bugetul de stat dar si pentru imaginea Austriei si a firmelor sale in Romania, asociata cu ideea unor “mari ticalosii”. Desi o comisie senatoriala a examinat cu atentie conditiile legale si financiare ale privatizarii Petrom, ajungand la concluzia ca privatizarea s-a desfasurat corect, fostul presedinte al Romaniei continua seria acestor afirmatii defaimatoare” scrie Năstase.

”Stiu ca Dumneavoastra nu va puteti pronunta public in aceasta chestiune dar poate ca a venit momentul ca autoritatile austriece, inclusiv cele judiciare sa se pronunte daca o companie importanta din Austria a participat sau nu la o “mare ticalosie” in Romania, asa cum afirma fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu” conchide fostul premier. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998