CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Șoc: ONU vrea ca statele să plătească despăgubiri pentru exploatarea africanilor ca sclavi

15 comentarii / 2472 vizualizări / 19 septembrie 2023

Organizația Națiunilor Unite afirmă că țările ar trebui să ia în considerare plata unor despăgubiri financiare pentru înrobirea persoanelor de ascendență africană, chiar dacă trecerea timpului și dificultatea identificării autorilor fac ca aceste cerințe legale să fie deosebit de dificil de îndeplinit. În raportul său publicat azi, secretarul general al ONU António Guterres a atras atenția asupra faptului că nicio țară nu și-a explicat încă în mod cuprinzător trecutul, scrie Mandiner.hu.

Secretarul general a recunoscut că poate fi deosebit de dificil să se evalueze prejudiciul economic cauzat de aceste procese din cauza timpului îndelungat care a trecut de atunci, dar și din cauza faptului că este deja dificil să se identifice făptuitorii și victimele. Totodată, el a subliniat în raport că aceste dificultăți nu ar trebui să constituie motive pentru nerespectarea existenței obligațiilor legale de despăgubire. Documentul, elaborat de Secretarul General al ONU, recomandă țărilor să ia în considerare „o serie de instrumente” pentru a aborda moștenirea sclaviei și a colonialismului, inclusiv justiția și reparațiile, precum și instrumente pentru promovarea reconcilierii.

Compensarea financiară sau de altă natură pentru sclavie nu este o idee nouă, dar mișcarea care o susține a câștigat recent mult teren în întreaga lume, pe măsură ce țările africane și din Caraibe au început să își exprime cererile în acest sens. Într-un document adoptat în iulie, liderii statelor membre ale Uniunii Europene „și-au exprimat regretul profund că traficul transatlantic cu sclavi din epoca colonială a cauzat suferințe incomensurabile milioanelor de oameni”. Sclavia a fost clasificată drept „crimă împotriva umanității”, iar documentul a sugerat și necesitatea plății despăgubirilor. În perioada colonială, timp de mai bine de 400 de ani, aproximativ 25-30 de milioane de oameni au fost îndepărtați cu forța din Africa și forțați să devină sclavi. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

15 Comentarii

 1. Sunt de acord.

  Romania este inclusa in aceasta categorie rusinoasa de sclavi, dar de sclavi albi, mai sunt cateva popoare care au suferit la fel ca noi.
  Romania trebuie sa primeasca despagubiri pentru sclavagism si colonialism din partea Austriei, Ungariei, Rusiei, Turciei, Germaniei si Vaticanului, ei fiind cei care au finantat colonizarea demografica, genocidele etnice si campaniile de impunere a unei alte religii si culturi cu sabia si tunul asupra romanilor autohtoni pe pamantul lor istoric, cei care au impus regimuri politice straine asupra noastra (si o fac si astazi).

  Lista invadatorilor si criminalilor venetici este lunga si incompleta, dar de undeva trebuie sa incepem. Cel mai bine incepem cu Austria, Ungaria si Rusia.

  Daca africanii pot instrumentaliza discursul politically correct intern occidental cu privire la malitiozitatea „omului alb” („white man’s burden”, „white man’s guilt”) si statutul inerent de victima a minoritatilor/non-albilor care trebuiesc tratate cu „positive discrimination”, nu vad de ce romanii nu pot face la fel.
  Totusi, aceste „minoritati” (7 miliarde pe glob) intra si umbla liber in U.E., primesc pomeni de la stat doar pentru ca exista, in timp ce romanii trebuie sa stea la coada, sa fie umiliti, sa fie sicanati, sunt pusi la munci grele si nedorite, apoi amendati si injositi pentru ca suntem romani. Le e rusine romanilor educati sa scrie pe profilul de linkedin ca sunt romani, asa de rau esti tratat ca roman in Europa.

  Pana la urma, la scara istoriei, romanii nu sunt nici imperialisti, nici colonisti, nici invadatori, noi am pierdut teritoriu, am pierdut populatie, suntem la 1/3 marime din cat era dreptul nostru sa fim, iar in Europa, fata de alte popoare, suntem nativi, noi nu am venit din Asia ca vecinii din Vest si Est a caror nume incepe cu U.

  • noua cand ne vor plati turcii daune?

   • Turcii nu au de ce sa plateasaca. Tarile Roamane au capitulatii semnate de ele ca vor plati bir voluntar, da, 7 capitulatii. In curand vor iesi documente interesante la suprafata si istoria va fi alta nu asa cum au vrur ei sa o stim noi.

 2. Haules baules, mânca-ți-aș, dă și pă la noi ceva că și noi am fost robi și avem copilași dă crescut!

  • Maciuca lui Simion.

  • @ SIMI, VOIEVODUL ȚIGANILOR Dacă ne uităm la ponderea romilor din partidul AUR, se pare că liderul Alecu Ionel avea dreptate când acuza că George Simion a creat o confuzie în rândul romilor care doreau să voteze AUR – Alianta pentru Unitatea Romilor. Cum romii sunt cetăteni români și cu drepturi egale cu cele ale etnicilor români, AUR-ul lui Simion a preluat electoratul romilor. George Simion este el însuși un confuz. S-a dat prolegionar ca să câștige simpatia nationalistilor români și acum se dă proisraelian ca să câștige simpatia evreilor din Israel care au cetătenie românească și care pot vota AUR la alegerile din anul 2024. Este un gest corect și democratic venit sin partea unui etnic care este mai mult rom decât român. În fond, și romii au dreptul să se exprime democratic în această tară. Au suferit destul strămoșii lor exploatati de boieri și de mănăstirile ortodoxe.

   • la toti pe care i-ai pomenit belit

 3. Pai sa cetem si noi despagubiri de la turici pentru copii luati sclavi din tarile romane pentru a-i face ieniceri.

 4. trebuie exclusi corciturile,
  „mulatri”?
  (au pactizat cu criminalu alb…)

 5. Valentin, ai sarit ca prostul din baie…

  ONU este proprietatea reptilienilor Rochefeller, si acum jivinele isi traiesc ultimele zile pentru ca multe tari africane le-a dat-o prin gurita satanistilor si au alungat multe firme occidentale care furau resursele subsoluluilor, astfel incat Deep State si Cabala sunt intr-un mare rahat fiindca nu mai au bani si nici resurse.
  Prostii din Africa inca netreziti la realitate si nici coborati din copac sunt inca slugi ale Cabalei dar slugi cam sarace si sarantoace si nu-si pot ajuta prea mult stapanii, asa ca reptilellor le-a venit aceasta idee gandindu-se la Franta si Anglia in primul rand.
  Romanii nu sunt africani si nu au fost sclavi asa cum multi ca tine sunt in zilele noastre, desi nu ati cules bumbac pe plantatia lui Rochefeler ci doar i-ati ajutat pe satanisti sa omoare oameni.

  Pandemia de PROSTIE este imposibil de eradicat !
  ,,Africanii au îndurat sute de ani de genocid și furt de resurse și acum luptă pentru o independență reală.
  De aceea, transnaționalele KM sunt expulzate din Africa.

  Acum se pare că America de Sud este următoarea.
  Columbia tocmai a ordonat unei uriașe mine Glencore să-și închidă operațiunile.
  https://www.swissinfo.ch/eng/business/colombia-puts-the-brakes-on-giant-glencore-mine-as-water-dries-up/48798566
  Aceste încercări eșuate de a seduce cele mai populare regiuni ale lumii să se alăture KM într-o „luptă împotriva Chinei și Rusiei”, au avut loc la o serie de întâlniri internaționale, inclusiv o adunare G20 și o întâlnire BRICS 11. Aceste întâlniri sunt toate preliminare pentru un fel de confruntare așteptată la Adunarea Generală a ONU din 18-19 septembrie.
  Ceea ce au arătat aceste întâlniri este că statele marionete G7 controlate de KM sunt acum izolate la nivel internațional. Ei controlează acum doar 9% din populația lumii și 29% din PIB.
  Nu numai atât, ei sunt profund îndatorați și își pierd capacitatea de a fura resurse din restul lumii.
  Ca un exemplu, BRICS 11 au acum rezerve de petrol în valoare de 736 de miliarde de dolari, sau mai mult de trei ori cele 205 de miliarde de G7. Pierderea capacității de a fura petrol va fi fatală financiar pentru KM.”

  ,,Lumea se îndreaptă către un fel de confruntare, deoarece ONU eșuată se adună în această săptămână pentru o altă reuniune irelevantă a Adunării Generale. Singurul așa-zis lider al celor 5 membri permanenți ai Consiliului de Securitate care va participa va fi falsul „președinte” american Joe Biden. ONU nu și-a îndeplinit obiectivele din anul 2000 de a pune capăt sărăciei și de a opri distrugerea mediului și nu reușește să atingă aceleași obiective după ce a mutat obiectivul în 2030. Pentru a înțelege ce reprezintă cu adevărat ONU, aruncați o privire la clădirea lor 666 din Vest. Africa.
  https://benjaminfulford.net/wp-content/uploads/2023/09/UN-building-in-West-Africa-.jpg
  Nu e de mirare că lumea așteaptă acum ca întreaga ordine mondială postbelică dominată de mafia khazară să se prăbușească și ca conducerea sa să se confrunte cu tribunalele pentru crime de război.
  Chiar și falsul secretar de stat american Anthony Blinken a fost forțat să recunoască „Ceea ce ne confruntăm acum este mai mult decât un test al ordinii post-Război Rece. Este sfârșitul.” ”
  https://tass.com/world/1674495

  • De la care sorbi ejacularile toxice pline de kkt, reptilianule satanizat

 6. Urmind logica ilogicului de la ONU ar trebui si noi sa cerem despagubiri pentru perioada in care dacii au fost inrobiti de romani. Ce maninca astia de pot emite asemenea idei? Nu se fac controale psihologice ? Ar fi necesare.

 7. De ce numai africanii? Celellalte colonii din Asia, ptr nativii continentului Nord American,mayasi,incasii,aborigenii din Australia etc.etc. nu au fost sclavi?India ce parere are despre ocupatia engleza timp de secole?erau indienii oameni liberi?O mascarada, evrei primesc din toata Europa,inclusiv Romania despagubiri personale,le platim pensii ptr. ce au „suferit” ,de ce asa rapid au cazut toti de acord ca merita aceste compensatii?,au doua perechi de c..ie,restul victimilor din” evolutia”societatii umane timp de 2 secole sunt de categoria a 4-a.Tampenii de doi bani.

 8. Circa 60 de milioane de indieni americani au fost macelariti de catre englezi,francezi si alti venetici care le-au ocupat paminturile. S-a deschis o cutiei a Pandorei.

 9. ONU e o adunare de proști, nuși mai are rostul. Da turcii și austro-ungarii cînd or să plătească despăgubiri romînilor? șamd

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998