CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Soc: Plesu cere Parlamentului sa limiteze prin lege libertatea de exprimare

4 comentarii / 3733 vizualizări / 13 ianuarie 2015

Într-un editorial apărut azi în Adevărul, filosoful Andrei Pleșu, cel care a semnat personal, ca ministru, aprobarea pentru apariția revistei ”România Mare”, în 1990, formulează o solicitare stupefiantă la adresa parlamentului României, aceea de a limita prin lege libertatea de exprimare, în urma tragediei petrecute la Paris, în redacția hebdomadarului Charile.

”Cred că am dreptul, în numele libertăţii de expresie, să cer public limitarea înţeleaptă a libertăţii de expresie, mai exact să cer legiuitorului şi spiritului civic, dar şi bunei cuviinţe, civilizaţiei interioare, bunului simţ să mă ajute” scrie Pleșu, care amintește că ”şi codul nostru civil (art. 15) stabileşte că ”nici un drept nu poate fi exercitat în scopul de a vătăma sau păgubi pe altul, ori într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe”. Constituţia României, atîta cîtă e, interzice şi ea ”îndemnul la ură religioasă” şi ”incitarea la discriminare”. În aceste condiţii, idolatrizarea ”libertăţii de expresie” devine o licenţă primejdioasă, o formă de exaltare ”post-modernă”” conchide filosoful. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Regretabila neinvocarea- din ignoranta ? – a Constitutiei tarii,care,in art.30 prevede ca este interzis indemnul la ura religioasa,intre altele,precum si faptul ca delictele de presa se stabilesc prin lege.Oare de ce 25 de ani nimeni nu a purces la incercarea aplicarii acestui text ? Ghici ghicitoarea mea !

  2. Eroare.Cer scuze.Nu a fost integral reprodus textul PRIVIND LEGEA DELICTELOR DE PRESA,care ar fi trebuit sa specifice clar care sunr limitele libertatii de expresie.

  3. Atunci sa-i luam lui Liigheanu si lui Presu dreptul la cuvant!

  4. Dle filozof ai nevasta? Daca da,ai aplicat legea tiraniei pe ea mai intai,inainte sane o recomanzi noua?Nu iti este bine ca inca mai esti liber?Ai ceva legatura de rudenie cu omul de Neadertal sau ce te face sa te dai zmeu aici sa aduci necazul pe capul nostru?Vezi ca roata se invarte .

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998