CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Soc: PNL cere MAE sa spuna daca ne-ar putea invada rusii

6 comentarii / 2193 vizualizări / 24 noiembrie 2021

O interpelare explozivă pe adresa ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, vine de la partidul de guvernămînt, PNL, care vrea să știe cît de mari sunt șansele ca România să fie invadată de ruși, în contextul evenimentelor tensionate din Belarus.

”Presiunea exercitată de Belarus la granița Poloniei, prin împingerea refugiaților și obligarea UE de a-i accepta, reiterează conflictul tensionat dintre guvernul de la Minsk și comunitatea occidentală. Cu toate acestea, având în vedere numărul mare de vieți omenești care se află în pericol, anumiți experți afirmă că suntem martorii unui episod care are un potențial incendiar mai mare decât tensiunile din ultirnii ani, în special prin implicarea Federației Ruse. Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a declarat că guvemul rus ar coordona această criză și ar susține tranzitul refugiaților, astfel fiind un suporter al tacticilor de război hibrid împotriva UE aplicate de Belarus. Președintele rus Vladimir Puțin a depus eforturi și în trecut pentru a menține Ucraina și Belarus sub influența sa, cele două state fiind avanposturile sale de apărare în relație cu Occidentul” se afirmă în interpelarea deputatului Mugur Cozmanciuc.

În consecință, acesta cere MAE să răspundă la următoarele întrebări:

”1. Ce implicații are această criză pentru România în calitate de membră a UE și NATO?
2. Cât de probabilă credeți că este o invazie armată clasică în contextul disproporției de forțe dintre NATO și Federația Rusă?”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. pnl-u cauta evenimente ca sa disimuleze degringolada din curtea lor. N o sa i mai caute nime. Sa l caute ei pe Valeriu Stoica, ca sa i invete cum sa ma faca 5%..

 2. Nu se pune asa intrebarea =daca ar putea? , Ar putea oricand sa ocupe toata Europa. Intrebarea corecta ar fi: Ce putem face si cum sa ne comportam ca sa nu se intample? Adica sa ne vedem de treaba noastra. Noi suntem ca soricelul care a mancat un bob de strugure si apoi itreaba: Unde este pisica ca sa o f…t?

 3. […] BOGDAN T. I.Sursa. inpolitics.ro […]

 4. Asta e de Radio Erevan…
  Ce întrebare idioata ..
  Întrebarea corecta este Are Rusia vreun interes strategic in așa ceva !?
  Eu zic că NU.
  Panslavismul lui Putin ii este de ajuns Belarus …
  Asta pt că vorbim despre Europa….

 5. Se pare ca rusii vor sa-si faca fripturi de penelisti. De fapt, de PDL-isti pentru ca PNL-isti nu mai exista…

 6. Rusii?? Poate noi pe ei. Cu NATO! Si cu SUA, care cauta adepti sa porneasca un razboi in regiune. Se pregatesc sa aduca in RO si arme nucleare, dar bineinteles ca noi nu vom fi intrebati. Si oricum, vom fi preocupati de facebook, alea, alea…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998