CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Soc: PNL vrea indemnizatii pentru urmasii fascistilor si legionarilor

8 comentarii / 6908 vizualizări / 18 februarie 2021

Deputatul evreilor din România, Silviu Vexler, dezvăluie un demers halucinant al PNL, prin deputatul Florin Roman, care a depus recent un proiect legislativ care reintroduce indemnizații de stat pentru foștii legionari și fasciști, ori pentru urmașii lor.

”Propunerea legislativă inițiată zilele trecute de domnul deputat Florin Roman reintroduce indirect posibilitatea ca foștii legionari și fasciști, precum și copiii acestora să primească indemnizații din partea Statului Român, alături de alte prevederi” avertizează deputatul, totodată președinte al Federației Comunităților Evreiești din România.

”La finalul anului trecut, Parlamentul României a adoptat propunerea legislativă care a eliminat posibilitatea acordării de indemnizații pentru criminalii de război, persoanele în cazul cărora s-a dovedit că au desfășurat o activitate fascistă şi/sau legionară în cadrul unei organizații sau mișcări de acest fel, precum și copiilor acestora. Un act de reparație morală față de persoanele care au fost victime ale acestor criminali de război, ale organizațiilor fasciste și ale mișcării legionare.
În prezent, la art. 14 din Decretul-lege nr. 118/1990 este specificat că :
“Prevederile prezentului decret-lege nu se aplică persoanelor condamnate pentru infracțiuni contra umanității sau celor în cazul cărora s-a dovedit că au desfășurat o activitate fascistă și/sau legionară în cadrul unei organizații sau mișcări de acest fel, precum și copiilor acestora.”
În proiectul inițiat de dl deputat Roman, se propune modificarea art. 14 din actul normativ menționat în următoarea formă :
“(1) Prevederile prezentului decret-lege nu se aplică persoanelor condamnate pentru dovedite infracțiuni contra umanității, respectiv persoanele în cazul cărora a fost pronunțată o sentință definitivă și irevocabilă prin care au fost condamnate pentru comiterea unor dovedite asasinate sau represiuni, individuale sau colective, cu scopul persecuției politice, etnice sau rasiale. Nici copiilor acestor persoane nu li se aplică prevederile prezentului decret-lege.
(2) în aplicarea prevederilor prezentului decret-lege obligatoriu trebuie avute în vedere și prevederile art. 1 și art. 2 ale Legii nr. 221/2009 privind condamnările cu caracter politic și masurile administratige asimilate acestora, pronunțate în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989.”
Dispare formularea “activitate fascistă şi/sau legionară în cadrul unei organizații sau mișcări de acest fel”, iar o prevedere clară este transformată într-una care deschide din nou posibilitatea acordării acestor indemnizații.
În niciun stat democratic nu poate fi acceptabil ca cei care au comis, au coordonat, care au ordonat crime împotriva propriilor semeni să fie “recompensați”. Faptul că unii dintre ei au luptat împotriva dictaturii comuniste nu scuză faptul că au aparținut anterior unui alt regim dictatorial.
Solicit Parlamentului României eliminarea modificărilor propuse și menținerea formei în vigoare prevederilor legale” scrie deputatul, pe Facebook. (B.T.I.)

foto: pagina Silviu Vexler

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Oy Vey !

  Dar pentru tortionarii taiati cu proptele la Ierusalim care au omorit cu bestialitate, au torturat schinguit sau au pus in practica ideologia iudeo – bolsevica e bine sa ii lasam in pace bai subumanule vexler?

  De ce unul ca Tizmaneanu de exemplu, care s-a infruptat ca bastard al unui iudeobolsevic, continua sa polueze aerul si sa fie tratat regeste in timp ce eroi care au luptat cu arma in mina cum au fost cei din Fagaras sint huliti chiar si dupa moarte?

  Cum a fost posibil ca ani de zile, romanii sa fie batjocoriti de un subuman ca Saul Bruckner alias brucan pe un post antinational, Procacat TeVe, un tradator si un antiroman care a comandat executia lui Ceausescu si sa ne umileasca doar pentru ca e dintre cei „alesi”?

  MARS IN PIZDA MA-TII !!!!

 2. Si cind le zic oamenii ca sint nazisti, se supara !
  Astia sint nazisti si asa se comporta !!!

 3. Corb la corb nu-si scoate ochii.Cat il priveste pe Vexler mai bine sa taca sau sa vorbeasca despre legea de tip fascist gen „legea antitiganismului”.Nu i-ar fi rusine.

 4. Un individ scăpat de sub tratamentul medica de specialitate. Mai rămâne să facă un proiect pentru reabilitarea imaginii lui Hitler!

 5. In anul 1918 un grup de subumani iudeobolsevici macelarea intreaga familie imperiala a Russiei.
  Pina si tareviciul Alexei bolnav de hemofilie a fost spintecat in gen horror de subumanii shidovi.

  Peste zeci de ani, alt grup de subumani iudeobolsevici, mult mai numeros si imbracati in roba sau in uniforma aveau sa trimita la moarte mii de romani patrioti sau au fost chiar ei partasi la crime. torturi si silnicii. pen’ca „n-asa”, cum zicea besleaga shidova imputita brucan. erau „dujmani ai poporului”

  Ce zice cacatu asta taiat imprejur. ?
  Cu tupeul specific natiei lui blestemate face spume si zbiara ” ERAU FASCISTI SI LEGIONARI”

  Cu alte cuvinte, VICTIMELE SINT DE VINA DACA STII CUM SA-I PONEGRESTI

  Mortii ma-tii de subuman, am convingerea ca HEZBOLLAH si IRAN va vor trimite pe toti zionistii acolo unde va e locul: IN IAD

 6. Armata a tras in popor : pensii de zeci de milioane .
  Militia a terorizat psihic si fizic popurul : pensii de zeci de milioane .
  Securitatea a hartuit psihic si fizic poporul : pensii de zeci de milioane.
  Cei mai ” destepti ” dintre ei au cumulat si pensia cu salariu ( la 45 _ 50 de ani )
  Iar tu, roman de rand , muncesti pe branci sa ai o pensie linistita.
  Si te trezesti dupa 40 de ani de munca cu 1300 lei .
  Si n-ai ce face, te chinui pana mori sa rezisti o luna de zile cu banii astia.
  Pacat , mare pacat de acest popor si de copiii care au murit in ‘ 89 .

 7. […] pentru că, luna trecută, deputatul PNL Florin Roman a introdus în parlament o propunere legislativă menită să modifice din nou situația și să reintroducă foștii […]

 8. Nu inteleg de ce idiotul care titreaza articolul nu se semneaza

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998