CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Șoc: Psihoterapeuta jurnalistei Iulia Marin o felicită pe Facebook pentru curajul de se fi sinucis

14 comentarii / 11168 vizualizări / 22 aprilie 2023

”Psihiatrii pentru tratat psihoterapeuți or exista?” se întreabă, pe Facebook, jurnalistul Mirel Curea, dezvăluind că psihoterapeuta jurnalistei Iulia Marin își felicită pe Facebook fosta clientă pentru curajul de se fi sinucis.

”Între timp, și-o fi dat seama că riscă suspendarea dreptului de liberă practică și a șters postarea. Pentru ea, sinuciderea este un act de curaj și ambiție, de demnitate și integritate” mai scrie ziaristul, prezentînd postarea acesteia:

Ada Musat-Dada, psihoterapeut cu drept de libera practica atestat de Colegiul Psihologilor din Romania:
„Iulia Marin, Iulia mea așa cum îi voi spune întotdeauna, a fost deasupra lumii, deasupra acestor timpuri, o astfel de ființă se naște o dată la un milion de ani. Iulia Marin a fost un spirit superior care nu a vrut să îi stabilească boala destinul, nici felul în care iese din scena vieții. A avut curajul și ambiția să fie ea în controlul vieții ei, să stabilească ea cum & când oprește suferința, să își exprime voința proprie, liberul arbitru, înainte ca simptomele să îi amuțească capacitatea decizională și să o transforme într-o păpușă manevrată pe ațe (imagine pe care o avea frecvent în ep. psihotice). Demnitatea și integritatea Iuliei au rămas neatinse până în ultima clipă, pt. că așa era ea.” a scris terapeuta. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

14 Comentarii

 1. ”Psihiatrii pentru tratat psihoterapeuți or exista?” se întreabă, pe buna dreptate, Mirel Curea!
  Ce scoala au terminat aceste psihopate? Tot in afara de rand era si cea care da sfaturi tinerei sa alerge printre caini ca sa-si reprime teama!
  Asta este rezultatul ‘romaniei educate’ promovata de plavan!

 2. asemanarea cu cazul(!)
  celui care s-a sinucis pentru ca l-a convins Inteligenta Artificiala
  sa nu mai faca umbra Pamantului(„mama naturala”,alea-alea),
  sa nu mai emmane carbon,
  nu este pur intamplatoare!

  oameni,
  vite si satane:
  -astia sint hummanoizii!

  • „o-felicita-pe-facebook”

   -nu credem ca decedatii pot fi felicitati prin intermediul fb
   postarea e pentru RESTU
   (ramas in viatza….)

   -nu stim de ce va folositi de fb:
   asta e treaba voastra?

  • asta ai visat-o dumneata ?

 3. este Lista,
  APEL: A semnat Colegiul Medicilor. Peste 2.000 de redacții, asociații medicale, ONG-uri și personalități civice și cetățeni protestează față de discursul urii de la România TV, în cazul morții ziaristei Iulia Marin

  -poa’ sa fi si 20’000,
  gunoaie!

 4. Caracterul de ESCROCHERIE al practicii psihanalitice s-a vazut in timp inca de la intemeietorul acesteia, evreul Sigmund Freud, care percepea onorarii grase clientelei sale foarte bogate. Cu ce rezultate? Sustinand el insusi ca psihanaliza nu este utila in psihopatii, carora le agraveaza cursul, el a recomandat proceduri FIZICE in tratamentul unor paciente cu deliruri sexuale, cum ar fi printesei Alice de Battenberg, mama printului Philip al Marii Britanii. Probabil ura evreiasca fata de biserica ( printesa Alice fiind trecuta la ortodoxie) si o ura masculina nemarturisita fata de femei l-a determinat sa recomande ca metoda terapeutica IRADIEREA OVARELOR ACESTEIA cu raze X, pentru a determina instalarea unei menopauze precoce. De unde se pot trage urmatoarele concluzii: 1.Freud era el insusi un psihopat, departe de empatie si de mila.2. Freud nu a avut incredere in metoda inventata de el insusi, pe care a popularizat-o totusi pentru a-si asigura un trai confortabil.

 5. Care era sistemul de supraveghere al Iuliei daca ea avusese si alte tentative de suicid? Deci Ministerul Sanatatii cu Politia au un protocol comun pe speta asta. Ce au pazit respectivii, dar niste colaboratori lucratori sociali care sunt foarte vigilenti la ordinul unor securisti sa calce in picioare viata oamenilor dar ei fac preventie Coercitiv Agresiva?

  Domnule Bogdan Tiberiu Iacob, Sistemul este o hidra mizerabila in actiune, nici nu va ganditi cum lucreaza de perfid, de agresiv si stigmatizator. Oamenii respectivi nu mai au viata ci sunt tinte si folositi cum e nevoie, iar experimentele care se fac si cu medicatia, care nu da rezultate dar are efecte adverse teribil de nasoale, dar si cu alte metodologii perverse pe care sistemul le foloseste la adresa acestor oameni, ca intr-un laborator de teste, si fara ca sa existe rezultate clare ci doar coordonatorii de caz se vad dumnezeii omului respectiv, majoritatea dintre ei, astfel ca Rimania a fost trasa de maneca de Consiliul Europei, dar nu se face nimic. Suntem intr-un stat in care doar bugetele structurilor de forta conteaza si Specialii desigur.

  Ia sa verificati dumneavoastra cine compune sistemul de supraveghere, ce metode sunt, ce mandate se iau, ce se face concret pe acesti oameni, fara ca ei sa aiba habar, pur si simplu experimente pe viata lor. Pana si interlopii si acuzatii de mita au acces la propriul dosar si propriile interceptari si au inca drepturi, oamenii aceia nu au drepturi, viata lor este un laborator pentru inchipuitii de psihoanalisti, multi ai sistemului sau in retea lucrand, si care se considera dumnezei. Este o intreaga industrie care produce bani pe consultatii, pe medicatie, pe supraveghere, pe absolut tot.

 6. Nu sunt de aceeași opinie. Trebuia făcut totul pentru ca persoana să fie redată ei, familiei și societății. Actul suicidar e o mare tragedie. Sănătatea mintală a acestui popor nu este o preocupare pentru autorități.

  • Da, trebuia făcut dacă nu totul, atunci măcar ceva. Dar nu s-a făcut nimic.În Constituție este stipulat că Statul asigură dreptul la viață și o protejează. În cazul ăsta s-a văzut cum, „la maxim”. Atât mai lipsea: să fie ajutată, împinsă peste balcon.

 7. @Otilia1956
  care percepea onorarii grase clientelei sale foarte bogate.

  -chiar ne intrebam
  de unde a gasit pacientii:
  din azilele Vienei, din rigolele Vienei
  ii aduna p-aia cu incestu-n cap
  si-i lungea pe fabuloasa canapea?
  (mai in serios:
  s-ar prea fi putut sa nu fi avut ASEMENEA cazuri,
  opera sordida deghizata a unui singur diliu)

 8. Romania e plina de viermi si paraziti pe post de psihologi si psiho-cacati de toate felurile ,in multe cazuri mai bolnavi si mai ratati in viata decat pacientii,a caror singura calitate e ca sunt buni de gargara in timp ce fabricile striga ca au mii de posturi libere pe care nu vrea nimeni sa le ocupe.Bun mai era Stalin in zilele noastre , ii punea pe toti acolo unde le era locul.Si pe vremea aia toate putorile se declarau oameni de cultura ,scriitori si intelectuali doar pentru ca nu le placea munca cinstita.

 9. Depresia din nefericire a devenit o modă.
  Se hrănește în primul rând din lene și plictiseală.
  Mergeți fraților, voluntari la un orfelinat, la un spital paleativ sau o casa de bătrâni …și va trece depresia brusc!
  Hristos a înviat!

  • „voluntara” !

 10. Când vezi un om că atârnă mai mult de jumătate peste balcon, dacă nu știi ce să faci apelezi la cei calificați.În acest caz nu mai era cazul de consiliere psihologică ci de consultul și tratamentul unui psihiatru.Psihologia se ocupa de mecanismele mintale ale omului sănătos și psihiatria de cele ale omului bolnav.Cu zile de repaus ședințe și tratament erau șanse maxime sa fie salvată.Nu știu cine a amintit mai sus, dar în domeniul medical și farmaceutic sunt mii de escroci care vând iluzii și speranțe dar și pastile ( în fapt nutrețuri concentrate) ca panaceu pentru sute de boli inclusiv cancer.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998