CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Șoc: Stăpînii cimentului românesc au burdușit buzunarele teroriștilor ISIS

4 comentarii / 3126 vizualizări / 22 octombrie 2022

Compania Lafarge a pledat vinovată în fața justiției americane pentru oferirea de sprijin material organizațiilor teroriste străine, astfel că va plăti o amendă de 778 de milioane de dolari. Compania a recunoscut că a făcut asta în nordul Siriei, din 2013 până în 2014, plătind bani Statului Islamic din Irak și al-Sham (ISIS) și Frontul al-Nusrah (ANF), ambele desemnate drept organizații teroriste de către SUA.

La vremea colaborării cu teroriștii ISIS, compania franceză Lafarge deținea mare parte din fabricile de ciment românesc, mai înainte de a fuziona cu Holcim, în 2014-2015 și a ceda respecticele fabrici irandezilor de la CRH. Potrivit documentelor justiției americane, Lafarge SA, cu sediul în Paris, Franța, și Lafarge Cement Syria (LCS) SA, cu sediul în Damasc, Siria, au plătit bani ISIS și ANF în schimbul permisiunii de a opera o fabrică de ciment în Siria în perioada 2013-2014 , ceea ce a permis LCS să obțină venituri de aproximativ 70,3 milioane USD. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Stiu sigur ca exista o lege în România in care spune ca dacă o companie plătește teroriștii este pasibila de amenda! Chiar si confiscarea bunurilor! Prietenul meu avocacat nu răspunde la telefon și mie îmi e lene sa caut legea! Dar ea exista!
  Nu ar fi frumos acum sa se confiște tot țèmentul?
  Întreb și eu !

 2. burj-al-khalifa
  (trebuie 2 d-alea,
  gemene)

 3. Ăştia nu mai sunt în România, dar au beneficiat din plin de prima mare „privatizare românească” pe ochi frumosi (1995-1997), cea a cimentului, anterioară celei a Romtelecom (dată ca prima de marii proşti în viaţă).

 4. Cand americanii sposorizau ISIS ce erau sa faca pigmeii ? E-MAILURILE LUI HILLARY CLINTON ARATA CA ALIATII SUA AU SPONSORIZAT STATUL ISLAMIC. Serviciile secrete americane au vazut in ISIS o OPORTUNITATE/ Alte dezvaluiri WIKILEAKS: Obama primea “in plic” componenta viitorului sau guvern cu o luna inainte de alegeri!/ Discursul violent ANTI-ESTABLISHMENT al lui DONALD TRUMP. http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/emailurile-lui-hillary-clinton-arata-ca-aliatii-sua-au-sponsorizat-statul-islamic-serviciile-secrete-americane-au-vazut-in-isis-o-oportunitate-discursul-anti-establishment-al-lui-donald-trump/

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998