CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Soc: Voiculescu cere UE reintroducerea pedepsei cu moartea

0 comentarii / 1784 vizualizări / 14 august 2013

Pentru că guvernarea USL a rezolvat toate problemele social-economice, se trece la nivelul următor: reformarea UE. Concret, liderul onorific al PC, Dan Voiculescu, anunță pe propriul blog că parlamentari ai partidului său vor cere oficial reintroducerea pedepsei cu moartea la nivel european.

”M-am intalnit recent cu un grup de parlamentari conservatori decisi sa ridice problema pedepsei cu moartea la nivel european. Gestul de neimaginat al tatalui care si-a violat propriul copil de numai doi ani a reusit sa stupefieze, sa dezguste si sa revolte pe toata lumea. Sunt – spun parlamentarii conservatori – culpe atat de grave incat abolesc conditia umana a faptuitorului, iar mutilarea sexuala a unui copil nevinovat nu poate fi decat fapta unui bolnav incurabil, care va ajunge doar cativa ani in inchisoare, pe banii contribuabilului, apoi va reveni in societate si va recidiva.

Fiind vorba de un principiu important al Uniunii Europene – cel al refuzului de a admite pedeapsa cu moartea – e limpede ca o dezbatere reala asupra subiectului nu poate fi purtata decat la nivel european. Limitarea temei exclusiv la Romania – asa cum s-a intamplat pana acum – e doar o amagire populista, pentru ca o schimbare de viziune asupra subiectului poate sa plece numai de la Bruxelles.

Trebuie privita cu atentie, din acest punct de vedere, decizia parlamentarilor conservatori de a pregati pentru alegerile euro-parlamentare o platforma electorala care propune o discutie majora asupra pedepsei cu moartea in cadrul Uniunii Europene. Europa este, indiscutabil, un avanpost al drepturilor si libertatilor cetateanului. Insa mai este cetatean si om un tata capabil sa-si agreseze sexual propriul prunc? Mai poate fi protejata o umanitate care este, in fapt, inumana?” conchide liderul conservator. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998