CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Socant: pedelistul Baconschi il face mincinos pe Traian Basescu

0 comentarii / 1691 vizualizări / 3 noiembrie 2010

Incredibil, dar real: un membru marcant al PDL, și încă unul băsescian convins, l-am numit pe ministrul Theodor Baconschi, îl scoate de mincinos pe președintele României, într-o problemă politică mai mult decît delicată, cea a aripilor adverse din PDL.

Astfel, Baconschi a declarat aseară la B1TV că a avut luni, la Senat, o discuţie deschisă, pe față, cu Vasile Blaga, secretarul general al PDL, pentru a stabili armonizarea dintre diversele aripi ale partidului. „Am convenit un principiu de lucru: să evităm rupturile şi ciocnirea dintre grupuri, deci să construim în jurul moţiunii populare o listă cu care partidul să poată ieşi în faţa propriului electorat”, a spus ministrul de Externe, recent înscris în PDL. Altfel spus, Baconschi s-a asigurat că aripile pedeliste, despre care relatează de ani de zile, nu se vor lua la bătaie înaintea congresului și că se va găsi o cale comună pe care să o apuce în perspectiva viitoarelor bătălii politice.

Problema este că afirmațiile lui Baconschi vin în contradicție violentă cu recentele asigurări fate public de către Traian Băsescu, potrivit cărora nu doar că în PDL nu există bătălii între grupuri, dar nu există nici măcar grupuri.
„Cunosc bine PDL. Poveştile cu grupul Elena Udrea, cu grupul tinerilor, nu sunt adevărate. Sunt oameni mai obişnuiţi sau nu cu disciplina de partid. Sunt oameni mai vechi sau mai noi în PDL. De aici până la a construi grupuri… Nu există grupuri în interiorul PDL „, a declarat preşedintele Băsescu pe 8 septembrie, într-un interviu dat TVR.

Întrebarea este cine minte: președintele, după care nu există niciun fel de grupări în PDL, sau ministrul de Externe, care anunță că face eforturi pentru împăcarea acestora? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998