CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Socant: secretar de stat in MAI suspectat de afectiuni psihice severe

0 comentarii / 2369 vizualizări / 25 ianuarie 2011

Senatorul PSD Valer Marian, vicepreședinte al Comisiei pentru Abuzuri, i-a adresat o interpelare ministrului de Interne, Traian Igaș, în care îi cere să răspundă la cîteva întrebări, una dintre ele vizînd sănătatea mentală a unui înalt demnitar din MAI.

Astfel, Valer Marian afirmă, în document, că proaspăt numitul în funcția de secretar de stat în MAI, chestorul Ioan Dascălu, este suspectat de autism. Senatorul a dezvoltat subiectul, pentru Inpolitics, afirmînd că, din informațiile sale, este vorba fie de autism, fie de Alzheimer, simptomele fiind asemănătoare, pînă la un punct. ”Am primit foarte multe informații de la persoane care au lucrat cu dl.Dascălu și care, toate, ridică mari semne de întrebare asupra sănătății mentale a domniei sale. Mai exact, dl.Dascălu are momente dese în care pierde, temporar, contactul cu realitatea, avînd priviri fixe, rătăcite, iar apoi nu știe ce s-a întîmplat în intervalul respectiv. De fapt, acea privire fixă poate fi remarcată de oricine și, ea însăși, e în măsură să dea de bănuit. Există numeroase cazuri, mi s-a spus, în care el s-a remarcat prin uitarea completă a sarcinilor pe care le avea de îndeplinit, de la o oră la alta, sau un caz și mai ciudat, cînd a plecat, brusc, în concediu uitînd să facă vreo cerere sau să anunțe pe cineva că pleacă. Nici măcar nu și-a pus în ordine lucrurile pe birou. A plecat, pur și simplu. După un timp, a sunat de undeva, de la mare, și și-a rugat colegii, senin, să îi închidă fișetul, abia atunci aflîndu-se că își luase concediu, cu de la sine putere”.

Senatorul spune că Dascălu nici nu este polițist de carieră, ci inginer, el intrînd în sistem grație faptului că a fost coleg de facultate cu Gheorghe Falcă, baronul PDL al Aradului, iar soția sa a fost secretara fostului vicepremier Gheorghe Seculici, socrul lui Falcă. ”Lumea apreciază că în CV-ul său figurează că a lucrat inclusiv în Kosovo, dar puțini știu că dl.Dascălu a fost trimis acolo de șefii săi doar ca să scape de el, pentru că era incapabil să execute vreo sarcină de serviciu” mai spune senatorul PSD. El mai crede că afecțiunea lui Dascălu nu a fost depistată pînă acum oficial, între altele și pentru că în MAI nu se mai fac controale medicale la toate nivelurile, așa cum se obișnuia altădată. (B.T.Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998