CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Socialistii europeni se incrunta la Orban: Nu schimbati regulile in timpul jocului

3 comentarii / 5038 vizualizări / 24 ianuarie 2020

Liderul Socialiștilor Europeni (PES), Sergei Stanishev, contestă schimbarea legislației electorale de către Guvern prin angajare de răspundere astfel încât să se revină la alegerea primarilor în două tururi. Stanishev consideră acțiunea ca fiind „un abuz de putere inspirat de oportunismul politic”.

„Nu schimbi regulile în mijlocul jocului. Modificarea legislației electorale cu câteva luni înainte de un scrutin electoral este un abuz de putere inspirat de oportunismul politic. De asemenea, încalcă standardele de bună practică în materie electorală, potrivit Comisiei de la Veneția. PES este de asemenea îngrijorat că partidul de la putere din România intenționează să legitimeze schimbările folosind o procedură de urgență, care ar încălca Constituția României și 30 de ani de tradiție a democrației politice. Ne așteptăm ca partidele de guvernământ să revină asupra deciziei”, a declarat Sergei Stanishev, președintele Partidului Socialiștilor Europeni, potrivit unui comunicat de presă emis, azi, conform Mediafax, de formațiunea politică.

Conform grupării europene din care face parte și PSD, „această propunere neașteptată de schimbare este în mod special șocantă, venind de la exact aceleași partide care au stabilit sistemul de vot actual acum câțiva ani”. Și șefa grupului socialiștilor și democraților din Parlamentul European a criticat Guvernul Orban pentru schimbările pe care vrea să le aducă legii electorale.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Nu le pasa nazistilor de spusele lui Stanisev !
    Ei stiu numai par sau, la rigoare, de ceva cu diamentrul de 7,62 !

  2. Curtea Constituțională a decis în unele decizi anterioare ale CCR, că a fost și recomandat de Comisia de la Veneția, ca modificarea legislației electorale să fie făcută, cu termen recomandat, de cel puțin un an până să se organizeze alegerile, și decizia CCR 51 din 2012 explică la considerente, ?

  3. Vai, mai vin critici de la cloaca europeana si pentru ciuma galbena? Credeam ca sunt destinate exclusiv PSD-ului si lui Dragnea.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998