CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Șoigu amenință România: Rachetele noastre hipersonice pot mătura baza Deveselu

9 comentarii / 3513 vizualizări / 24 august 2022

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, avertizează, conform presei ruse, că racheta hipersonică Kinzhal ar putea rade fără probleme baza americană anti-rachete de la Deveselu, încă mai înainte ca ea să apuce să intre în alertă.

Potrivit lui Șoigu, citat de Rossiyskaya Gazeta, racheta Kinzhal „a fost folosită de trei ori în timpul unei operaţiuni militare speciale, și de trei ori şi-a arătat caracteristicile geniale. Caracteristici pe care nicio altă rachetă similară din lume nu le are”.

Cea mai puternică lovitură a „Pumnalului” a fost la prima sa utilizare, pe un mare depozit subteran de rachete și muniție de aviație al trupelor ucrainene din satul Delyatyn, regiunea Ivano-Frankivsk. Atacul a avut loc pe 18 martie și a venit ca un șoc, în primul rând, pentru comandamentul NATO.
Probabil că merită adăugat că acest lucru s-a întâmplat la doar 80 de kilometri de granița cu România. Dar se știe că, în 2016, România a desfășurat pe teritoriul său sistemul staționar de apărare antirachetă Aegis Ashore cu interceptoare de rachete americane RIM-161 Standard Missile 3 (SM-3). În total, din 2015, la baza militară Deveselu au fost dislocate 3 baterii a 8 rachete SM-3 Block IB. Ele, după cum asigură americanii, sunt proiectate pentru a intercepta rachete balistice intercontinentale și focoase la altitudini atmosferice și la distanțe mari. Totuși, lovitura cu „Pumnalul” hipersonic a arătat foarte clar că sistemul de apărare antirachetă NATO Aegis Ashore, în caz de necesitate militară, va fi măturat de rachetele noastre hipersonice cu focoase convenționale înainte de a putea fi pus în alertă, a mai spus Șoigu, conform publicației amintite. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Soigu ameninta SUA, nu Romania. Romania nu exista. Cu coloniile nu se discuta. Discuti cu stapanul sclavului, nu cu sclavul.

  • Corect

 2. Hehe ! Bai Soigule sistemul de la Deveselu e in alertă permanenta ,criminalule ! Și până la Deveselu mai sunt cel puțin două cercuri de apărare antiaeriană. Că sa nu mai vorbim că în câteva ore toate cazanele voastre din Marea Neagră vor fi scufundate .Așa că proștilor de troli rusești care postați aici ,ciocul mic !

  • Rachetele hipersonice rusesti nu pot fi interceptate.
   Manca-le-ai din cur lui Biden si lui Soros, jigodie infecta.
   Trola baloasa era ma-ta cand te-a fatat, asa ca tu ai iesit un vieme de cacat.
   Ciocu mic sa-ti zici in oglinda.
   Ma cac pe „Marius Vladu de aici, care nici nu e numele lui..
   Da-ti si CNP-ul scursură împuţită.

   • Le rămân profund îndatorat sărăcanilor care-mi sug pula necondiționat.
    Rachetele hipersonice rusești sunt una care nu funcționează.
    Mărețul imperiu sovietic face labă în Ucraina din februarie 24.

  • voi postacii aveti program si la ora 23 noaptea? esti bot sau pe alt fus orar?

  • Ce cercuri de aparare vezi tu pe harta cand rachetele sunt lansate din zona Crimeea? Debitezi idiotenii, esti redus intelectual.

 3. Este multa mizerie la Deveselu, ca peste tot unde spurca locul yankeii.
  Dar curatenia trebuie s-o faca romanii.

  • Românii sint slugi și nu sint în stare sa facă curățenie. Multe vor ieși la iveală.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998