CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Solutia crizei morale: PSD vrea extinderea educatiei religioase in scoli

0 comentarii / 1697 vizualizări / 6 martie 2019

Pînă se rezolvă cu bugetul, cu investițiile și cu autostrăzile, PSD propune relansarea României printr-o metodă nouă. De fapt nu chiar nouă, datează de vreo două mii de ani: educația religioasă.

Într-o declarație politică în parlament, deputatul PSD Viorel Stan cere extinderea învățămîntului religios, pentru că, spune el, ”Predarea religiei în şcoli e o adevărată punte spre împlinirea menirii de om” și ajută chiar și la perfectarea fizică a cetățenilor(?!)

”Într-o perioadă de disoluţie a reperelor morale, educaţia religioasă poate aduce un suflu nou în ceea ce priveşte aspectele relaţionale, comportamentale la nivel individual sau social. Este evident că societatea românească trece printr-o perioadă de criză morală şi spirituală(…) Educaţia în spirit religios poate constitui o cale de perfectare a persoanei şi din punct de vedere intelectual, moral, estetic, civic, fizic etc.
Cred că promovarea în şcoală a unei culturi sau a unei educaţii religioase a elevilor este posibilă şi necesară. Cum şcoala pregăteşte sistematic individul în perspectivă intelectuală, morală, civică, estetică, igienică etc., componenta religioasă se adaugă acestora în mod firesc, organic, urmărindu-se complementaritatea şi continuitatea de ordin instructiv şi formativ. Contează ca aceste laturi ale educaţiei să fie vizate nu în chip autarhic, concurenţial, ci ca un demers educaţional global, integrator, realizat cu profesionalism şi responsabilitate de către întreg corpul didactic” mai susține pesedistul. (B.I.).

foto: obiectivinfo.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998