CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Solutia Funeriu: primarul mincinos al Brasovului sa demisioneze si sa candideze iar

1 comentariu / 2560 vizualizări / 12 noiembrie 2020

Fostul ministru Daniel Funeriu critică aspru gestul primarului Brașovului, useristul Allen Coliban, de a-și falsifica CV-ul cu studii pe care nu le avea și crede că singura soluție morală este ca acesta să demisioneze și, eventual, să candideze din nou la primărie. În caz că refuză, USR are obligația să îl excludă, afirmă Funeriu, pe Facebook.

”Falsul arată caracterul domnului Coliban. A știut că a fost exmatriculat dar a scris că a absolvit. Dl. Coliban fiind un star, USR-PLUS nu poate să tacă. Așadar tăcerea USR-PLUS și lipsa oricărei acțiuni punitive anulează sloganul “O Românie fără hoție“. E simplu: oricum am da-o, dl. Coliban a furat, oricât de simpatic ne-ar fi.
Modul în care și-a asumat furtul e cel mai bun și onorabil din câte avea la dispoziție. A se vedea, în contrast, cât de josnic a procedat T. Paleologu când s-a dovedit că a mințit în CV-ul oficial de la Camera Deputaților scriind că e “conferențiar titular“ când el nu era deloc așa ceva. Am vizionat pledoaria dlui Coliban și sunt convins că omul nu doarme noaptea din această cauză. Cred că va fi cel mai aprig verificator al acestor aspecte pe viitor.
Care e soluția onorabilă:
În mod optim (asta aș face dacă aș fi în situația dlui Coliban) își dă demisia spunând că nu vrea un mandat câștigat pe minciună și ar recandida la noile alegeri. Sunt convins că ar câștiga (l-aș susține), dar dincolo de asta ar deveni un reper moral pentru România. România caută în primul rând, și încă nu a găsit, repere morale, nu doar primari buni: Scripcaru a fost unul din primarii buni. Făcând un asemenea gest ar rezolva și problema partidului și cu siguranță ar aduce un plus la parlamentare.
Dacă dl. Coliban nu face asta, USR-PLUS trebuie fie să îl excludă, fie să renunțe la sloganul “O Românie fără hoție“. Vulnerabilitatea e maximă, pentru că alegătorii USR-PLUS sunt exigenți, și nu mă îndoiesc că prejudciul va fi major” conchide Funeriu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. A dreaqului lombrozianul asta cum da el verdicte!
    Hoitul pupincurist al lui Petrov da lectii de morala!
    Cat despre nespălatul de la Bv! Fără hoție! Merita respectat!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998