CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Soluția guvernului pentru atacurile fiarelor: culturi agricole speciale pentru urși

16 comentarii / 3696 vizualizări / 11 august 2023

În urmă cu doi ani, ministerul Mediului a lansat programul „Implementarea planului național de acțiune pentru conservarea populației de urs brun din România”, cuprinzînd, am putea spune metaforic, măsuri necesare pentru repararea relației tot mai deteriorate între român și urs.

Între măsurile preconizate se numărau reducerea conflictelor om-urs prin achiziționarea și instalarea unor sisteme de protecție a animalelor domestice, a culturilor agricole și a bunurilor materiale; Înființarea unui complex pentru îngrijirea, reabilitarea și protecția ursului brun; Îmbunătățirea capacităților instituționale ale Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor; Organizarea unei campanii de informare și conștientizare a publicului larg cu privire la conservarea populației de urs brun.
Dar, mai ales, măsură supremă: ”înființarea unor culturi speciale cu rol de tampon în zonele cu densitate mare a populației de urs și incidență crescută a pagubelor produse de aceste exemplare”.
Nu știm, doi ani ani mai tîrziu de la lansarea programului, cîte lanuri de cereale vor fi fost împrejmuite cu garduri electrice, mai ales pe fondul exploziei prețurilor la curent electric.
Nu știm cîte instituții noi va fi înființat ministerul Mediului pentru gestionarea problemei urșilor.
Legat însă de problema culturilor speciale pentru urși, ne întrebăm dacă nu ar fi o soluție să le cedăm urșilor recoltele românești, că și așa nu se mai pot depozita ori vinde pe nicăieri, iar românii să se descurce cu cerealele ucrainene ieftine? De asemenea, urșii consumînd și carne, s-ar putea înființa ferme de vite și porci pentru urși, dat fiiind că românii se descurcă excelent cu importurile.
O idee numai bună de analizat la nivelul ministerului, dar repede, că iarna hibernării se apropie cu pași repezi, iar urșii sunt tot mai înfometați. Și după cum se constată de ceva vreme, bunăstarea lor primează în fața celei a românilor!

P.S. Pe cînd un plan național de conservare și a populației de români? (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

16 Comentarii

 1. In Romania ursul va deveni animal de companie. Nici o familie fara macar un urs! Am ursul meu, sunt pionier, si ma madresc cu el, sunt pionier!!!

 2. nu e problema
  ci doar o „campanie de presa”
  cat sa le mentina unora sangele la punctul de fierbere,
  daca nu ne ataca rusul ne ataca ursul;.
  acum catziva ani era „problema cormoranilor”….
  in general scopul e de a crea o credulitate si o obedineta fata de mass-media necinstita.

  ne pare rau
  ca dl. BTI nu pare a cunoaste proverbul,
  ” prostul moare de grija altuia ”
  poate isi amintesc cititorii…

 3. domnu BTI,
  sa lasam frecatul mangalului,
  abia joia trecuta:

  2.HOTĂRÂRE DE GUVERN privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 432/2010 privind iniţierea şi dezvoltarea schemelor de investiţii verzi
  România poate comercializa cel mult 350 milioane de tone dioxid de carbon echivalent, până la data de 9 septembrie 2023, când se încheie finalul fazei de contabilizare a celei de-a doua perioade de angajament a Protocolului de la Kyoto, 2013-2020. Acest volum al surplusului de unități de cantități atribuite (AAU-uri) de emisii de gaze cu efect de seră pe care România îl poate comercializa până la data menționată a fost aprobat astăzi prin Hotărâre a Guvernului.
  Pentru atingerea angajamentului asumat de România pentru perioada 2013-2020, emisiile naționale trebuie să nu depășească aproximativ 656,059 milioane de tone dioxid echivalent, conform dispozițiilor Protocolului de la Kyoto modificat și completat prin Amendamentul de la Doha.
  Sumele obținute din comercializarea surplusului aprobat vor fi utilizate pentru inițierea și dezvoltarea proiectelor de investiții verzi, în categoria cărora Guvernul a decis să le includă și pe cele care au ca scop reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în industria prelucrătoare, având în vedere importanța industriei ca motor al dezvoltării economice, precum și obiectivul Uniunii Europene de a accelera transformarea industrială cu zero emisii nete.
  Hotărârea aprobată de Guvern actualizează totodată circuitul instituțional aferent procesului de comercializare a AAU-urilor.

  656,059 milioane de tone dioxid echivalent e suspect de mult!

  • ia niste hapuri, ceva, niste hAhAU-uri.

 4. Există o Strategie națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură aferentă perioadei 2021 – 2023. Există și două legi speciale de protejare a cetățenilor români: LEGEA nr. 157 din 2 iulie 2018 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea antisemitismului și LEGEA nr. 2 din 4 ianuarie 2021
  privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea antițigănismului. Aceste două legi speciale protejează și conservă exemplarele valoroase ale populației României de goymii sălbatici șovini și xenofobi. Domnul George Simion a dat asigurări în Sfântul Stat Israel că va implementa cu rigurozitate măsurile de protejare a exemplarelor valoroase menționate și că va mai popula România cu încă 800.000 de astfel de exemplare. Scopul este refacerea materialului genetic și biologic de o calitate net superioară din populația românească aflată în declin social. Este planificat ca goymii periculoși să dispară din fauna României cât mai curând.

 5. Ministrul Ligia Deca a postat pe facebook: Am semnat astăzi Ordinul privind programa aferentă disciplinei „Istoria Evreilor. Holocaustul” pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a. Este esențial ca elevii să cunoască această perioadă tragică din istorie. Prin urmare, începând din anul școlar 2023-2024, această disciplină devine obligatorie, în conformitate cu prevederile Legii 276/2021.
  Noul curriculum propune elevilor nu doar cunoașterea istoriei evreilor și a momentelor tragice petrecute la jumătatea secolului trecut, ci și dezvoltarea unor valori umaniste și al toleranței, respectiv atitudini specifice cetățeniei democratice care trebuie formate și consolidate pe parcursul anilor de liceu.
  Programa cuprinde conținut care va ajuta elevii să înțeleagă mai bine originea și cultura evreilor, provocările contemporane (antisemitism, xenofobie, genocid și amenințările la adresa normelor și a valorilor democratice) și memoria Holocaustului în secolul al XXI-lea.

  • Va bat cu ea !

 6. Pe cine intereseaza in Romania cultura si istoria poporului evreu?Toata compasiunea ptr. tragedia acestei”NATII”in al doilea razboi mondial,cred ca aceasta impunere raportata la modul cum romanii au tratat emigrarea si integrarea lor nu se justifca .Romania a fost singura tara socialista care nu rupt relatiile diplomatice cu cu Israelul in timpul razboiului din 1967 cu Egiptul.Acum le platim despagubiri pe pers.fizica ca Germania care a exterminat in masa polpulatia evreiasca din teritoriile ocupate sau aliate.Multumim!!!!! Elie Wiesel ptr. tenacitatea cu care ai impus statutul de antisemitism romanilor.Apropo-turistii evrei veniti in vacanta la mare ,erau incantatii de peisajul verde romanesc,Romania este Gradina Maicii Domnului cum a zis papa Paul al II -lea,vezi si ce a spus rabinul Alexandru Safran despre Romania in perioada celui de al -II-lea razboi mondial.

  • George Simion în ziarul proguvernamental Israel Hayom explică câtă nevoie are România de evrei, adevăratele noastre valori naționale: „Desigur. Au fost momente în istoria noastră când eram o țară mare și respectată pe arena internațională. Mulți evrei de origine română ne-au ajutat să câștigăm această recunoaștere. De exemplu, Ana Aslan (biolog și fizician) care a inventat Gerovitalul ( medicament anti-imbatranire), care ajuta foarte mult pentru turismul medical in Romania (Simion este prost informat. Ana Aslan a fost o armeancă cu ambii parinti armeni). Multi evrei care au plecat din Romania in anii 1960 si 1970 sunt dupa parerea mea o mare pierdere pentru noi. Acum abia avem 10.000-20.000 de evrei care locuiesc aici. Am avut legături excelente. Minoritățile ne pot ajuta să devenim o societate mai diversă și mai bogată. (…) Într-un moment în care eram o țară mare, între cele două războaie mondiale, voi – evreii – ne-ați ajutat.”.

   • Sobolane murdar

    • Da. Frumoasa nunta. EXCLUSIV. Alegere neglijentă sau mesaj subtil? Soția patriotului George Simion poartă sneakers Karl Lagerfeld. Celebrul designer a negat toată viață că ar fi gay, deși a avut o relație de peste 18 ani cu un aristocrat francez Podul.ro

     • dar nu te grabi, ia-le pe rand

     • să ţi se înfunde pe gât,
      bagă-ţi şi deştu adânc în kur şi învârte-l acolo.
      sau bagă-l la designer in kur şi apăi suge-l.

 7. CE A SCRIS B.I. SI CE COMENTATI VOI ?ACUM NE FUTE GRIJA DE JIDANI?

 8. Votează Simi !

  • si mai dai si din cur ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998