CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Solutia liberala in problema maidanezilor: ”aruncati” in ograda hypermarketurilor

0 comentarii / 1313 vizualizări / 23 septembrie 2013

Liberalii au găsit o soluție halucinantă ca alternativă la eutanasierea maidanezilor, care urmează să ia forma unui proiect de lege înaintat în parlament de către deputatul de Sibiu Ioan Tămîian, ”marea parte a câinilor fiind înclinaţi spre a lega o prietenie cu omul decât de a-l muşca” după cum argumentează acesta într-o declarație politică.

”Personal nu sunt de acord cu eutanasierea tuturor câinilor fără stăpân, considerând aceasta o faptă plină de cruzime faţă de respectivele animale” afirmă deputatul, într-o declarație parlamentară.

În consecință, acesta propune o soluție istorică: ”O colaborare sub formă de protocoale, încheiate între consiliile locale şi marii retaileri sau micii comercianţi şi producători locali, în funcţie de specificul zonei, ar putea rezolva şi acest aspect. Zilnic, pe piaţă expiră o cantitate uriaşă de alimente, care, în proporţie de 90-95%, ajunge să fie distrusă prin incinerare, chiar dacă acestea nu prezintă niciun fel de alterare. Voi propune în acest sens, constituirea prin cadru legal, la nivelul fiecărui judeţ, a unei comisii de specialişti care, în urma protocoalelor cu locurile de incinerare, să preia o parte din aceste alimente pentru a le putea da o nouă utilizare. În acest fel, va fi posibilă amenajarea la nivelul fiecărui judeţ aunui centru de achiziţionare şi procesare a alimentelor care mai pot fi consumate de către câini, unde, pe baza unor reţete standard, care să cuprindă o procesare comună atât a proteinelor, cât şi a fibrelor şi cerealelor, vor putea fi produse boabe destinate hrănirii câinilor aflaţi în adăposturi. Astfel, problema câinilor fără stăpân ar putea fi rezolvată, iar eutanasierea ar trebui să fie aplicată numai în cazuri extreme, la animale suferinde de boli incurabile şi la cele deosebit de agresive” conchide deputatul liberal. (B.T.I.).

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998