CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sondaj: Andrei Chiliman, campionul absolut al procentelor in Bucuresti

0 comentarii / 1296 vizualizări / 1 iunie 2012

Cu o saptamana inainte de alegerile locale, ultimul sondaj realizat de Money Channel Institute arata faptul ca, pe 10 iunie, votul popular va reconfirma in functie pe trei dintre cei sase primari de sectoare. Este vorba de Andrei Chiliman, Neculai Ontanu si Cristian Popescu Piedone, care obtin scoruri de peste 70%.

Andrei Chiliman, scor peste Oprescu

Sondajul, citat de Ziare.com, arata ca, la Sectorul 1, Andrei Chiliman conduce in preferintele electoratului cu 73,6% dintre optiuni. De remarcat ca scorul cu care este cotat actualul primar al sectorului 1 este dublu fata de cele 36 de procente obtinute in primul tur al alegerilor locale din 2008, care poate fi considerat echivalentul sistemului alegerii primarului intr-un singur tur din acest an.
In ceea ce priveste sectorul 2, Neculai Ontanu beneficiaza si el de un avans confortabil, cu 71,2% din voturi, ceea ce confirma performanta de la alegerile locale din 2008, cand a castigat din primul tur cu aproape 60% dintre optiunile cetatenilor sectorului 2. Si in cursa pentru Primaria Sectorului 4 este dificil de crezut sa se mai schimbe ceva, tinand cont ca actualul edil, Cristian Popescu Piedone, este creditat cu 79% din optiunile de vot ale cetatenilor din sector, adica mai mult decat dublul scorului obtinut in primul tur la alegerile locale din 2008, cand a adunat 38% din voturi.

Marian Vanghelie, 48,7%

La sectorul 5, primarul in functie pare sa aiba prima sansa la un nou mandat, 48,7% dintre respondenti exprimandu-si optiunea pentru Marian Vanghelie. In schimb, bataliile pentru sectoarele 3 si 6 sunt departe de a fi decise. Astfel, la Sectorul 3, Robert Negoita, candidatul USL, ar fi votat de 47% dintre votanti, in timp ce actualul primar, Liviu Negoita, ar fi votat de 42,5% dintre cetatenii sectorului 3.
La Sectorul 6 primii doi clasati sunt despartiti de numai 3 procente. Astfel, Cristian Poteras ar fi votat de 36% dintre locuitorii Sectorului si Rares Manescu de 33%, 15% dintre votanti exprimandu-si optiunea pentru independentul Stefan Florescu.

Sorin Oprescu, 68,1%

La intrebarea daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru functia de primar general, 68,1% dintre respondenti si-au exprimat optiunea pentru Sorin Oprescu.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998