CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Sondaj exploziv: Iohannis prabusit, NATO si SUA in dizgratia romanilor

13 comentarii / 9550 vizualizări / 30 aprilie 2021

Un sondaj cu cifre devastatoare a fost dat publicității în aceste zile, iar elementele de interes țin nu doar de respectivele cifre, ci, mai ales, de autorul cercetării sociologice și de beneficiarii acesteia. Un sondaj care, per ansamblu, zguduie temeinic președinția țării și relația dintre România și SUA, inclusiv cea cu NATO, dar și campania guvernanților noștri de combatere a pandemiei.

Sondajul național a fost realizat, între 12-23 aprilie, nu de vreunul dintre institutele noastre tradiționale, ci de un organism înființat acum cîțiva ani, pompos denumit Laboratorul pentru Analiza Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS) și plasat sub umbrela Academiei Române. Componența echipei LARICS trimite destul de mult cu gîndul la apropierea de serviciile secrete autohtone, ca să nu spunem mai mult. Sondajul este realizat, mai aflăm, în parteneriat cu Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C.Brătianu”, de asemenea ținînd de Academie.
La prezentarea sondajului, denumit ”Barometrul de securitate, miercuri, au participat președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, consilierul prezidențial Constatin Ionescu și multe alte figuri importante.
Chestii care dau greutate cercetării sociologice.

Foarte interesant, sondajul a fost comandat de marile companii occidentale Lockheed Martin, AstraZeneca și Damen. Toate trei cu interese economice majore în țara noastră. Lockheed se chinuie să ne impună livrarea de elicoptere Black Hawk în dauna celor franceze de la Airbus, Damen încă nu s-a împăcat cu pierderea contractului pentru livrarea de corvete, cîștigat de francezi, iar AstraZeneca se luptă să reabiliteze controversatul său vaccin, care i-a speriat pe români și nu doar pe ei.

Ce aflăm din sondaj?
Chestii grele.
Cum ar fi că, sub Klaus Iohannis, președinția României a ajuns pe ultimul loc la încrederea în instituții.

La întrebarea dacă aceste instituții își fac datoria cum trebuie, pe locul 1 e Armata, apreciată de 72,6 la sută dintre români, urmată de Biserica, cu 57,5 la sută, MAE – 50%, SRI – 49%, spitalele – 48,2%, Jandarmeria – 47,4%, Poliția – 41,6% și pe ultimul loc, Președinția, cu 39,7%. Institutia lui Iohannis, singura cu 3 în față.

O palmă de proporții administrată celui mai important om în stat, am spune.

O altă palmă vine pentru NATO.
Conform sondajului, doar 43% dintre români consideră că România e mai protejată în fața amenințărilor internaționale după aderarea la NATO, în timp ce 37% cred că era mai protejată în perioada comunistă, pe vremea Pactului de la Varșovia, iar 9,1% consideră că era mai protejată după căderea comunismului, pînă la integrare, ceea ce duce la un total de 46,1% de neîncredere în alianța nord-atlantică, luînd în calcul istoria recentă.

Nici relația cu SUA nu stă grozav.
31,1% dintre români sunt îngrijorați că apropierea de UE și SUA ar putea duce la tensiuni cu alte state, iar 36,6% consideră că trebuie să fim la fel de apropiați de SUA și UE.
În schimb, datele sondajului relevă că doar 6,9% dintre români cred că România ar trebui să fie mai apropiată de SUA decît de UE, în timp ce 23,6% cred invers. Europa cîștigă la scor.

În fine, cifre îngrijorătoare pentru autoritățile de la noi vin și de pe frontul Covid.
Doar 26,9% cred că vaccinarea e soluția scăpării de pandemie, în timp ce 51,3% consideră că trebuie găsite alte metode.
20,9% spun că nu prea sunt de acord cu vaccinarea, ceea ce duce spre 72% procentul românilor care nu se dau în vînt după vaccinare.

82,4% dintre români nu cred că vaccinarea la nivel mondial va reuși să oprească pandemia – cel mult să o încetinească oarecum – și doar 16,5% sunt optimiști.

32,4% dintre ”antivacciniști” invocă drept motiv al respingerii neîncrederea în eficiența vaccinului, 29,9% se tem de efecte secundare, iar 27,9% cred că vaccinul a fost creat prea rapid.
32,5% dintre români anunță categoric că nu vor să se vaccineze, 27,3% spun că se mai gîndesc, 20,1% dintre români spun că vor să se vaccineze, iar 20% că au făcut-o deja.

Aici se poate face o observație: dacă adunăm cifrele celor provaccin – deja vaccinați sau care au de gînd să o facă -, rezultă 40,1%.
Ceea ce înseamnă că atingerea pragului de 70% necesar obținerii imunității de turmă depinde crucial de atragerea integrală de aici încolo a celor care încă nu s-au decis. Fără asta, vaccinarea va eșua.

În fine, 91,5% dintre români spun că cei care încalcă restricțiile din pandemie o fac pentru că s-au săturat de ele, iar 87,6% pentru că nu mai au încredere în autorități, din nou palme grele pentru guvernanți.
82,7% dintre români cred că mulți dintre morții de Covid au murit de alte afecțiuni, iar 63,6% spun că virusul nu e atît de periculos precum se pretinde.

Cifre, cum spuneam, spectaculoase, plus marea întrebare: de ce ar fi fost interesate de ele cele trei mari companii americane, britanice și olandeze astfel încît să plătească sondajul?
Se încearcă, oare, transmiterea unor mesaje subtile către anumiți factori de decizie în statul nostru? Și dacă da, în numele căror interese? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

 1. Ar trebui ca fiecare cetatean roman sa nu uite ca este coparticipant si creator in toata aceasta chestiune..Si, Politia si Jandarmeria sunt alcatuite duin oameni./romani, si Armata, Biserica , SRI, etc….Fiecare isi aduce aportul si contributia sa atat la capitolul ”corectitudine”, cat si la capitolul”coruptie”.Toate institutiile mai sus citate ,oglindesc cu fidelitate starea generala a populatiei,Daca la suedezi, danezi, olandezi, (dati ca exemple cu procent redus de coruptie in UE), isi fac treaba fiecare la locul sau, atat simplul cetatean cat si politicianul ales…Sa mai reflectam ca……ne ajunge extinctia ca popor.A inceput o anumita componenta etnica ”minoritara” sa ne surclaseze si nu intrevad nimic pozitiv pentru viitorul acestei tari.Pacat !

  • Ai enumerat state prin care mai sunt ceva urme de meritocrație, caracter și minimă decență.

   În România, ciobanul securist va trage în instituție tot satul lui de proști. Armată? Generalii la 3 ani de la Bac sunt rodul Pile Cunoștințe și Relații! Biserică? Fără pilăraie, te trimite domnul nostru Isus Hristos tocmai la Pocreaca.

   Ar trebui să nu uiți nici tu că nu ești nici coparaticipant, nici creator în toată această chestiune, dacă nu ai legătură cu SRI.

 2. Iar la întrebarea (cu mai multe variante de răspuns): care țări / organizații ar sări să ne ofere aju-
  tor militar în caz de agresiune externă, cel mai mare procent (73.3%) consideră că „nu ne va aju-
  ta nimeni”. Adică, adevărul gol-goluț!
  Ceea ce, alături de celelalte aspecte prezentate în articol, spune multe despre uriașa „ruptură”
  dintre ce vede Poporul, și ce crede / face a sa „Elită Conducătoare”. (din interese total disjuncte)
  Ruptură care, în mod suspect, numai la vot nu se vede, mai deloc…

  O obs. personală cu privire la Vaccinare. În toată această campanie, termenul „antivaccinist” es-
  te folosit fie eronat, fie manipulator: sunt și „antivacciniști”, e adevărat; ba, unii sunt chiar și împo-
  triva „actului medical”, în sine; dar sunt puțini – nesemnificativi raportat la întreaga populație.
  Se vede și din acest „barometru”, cei mai mulți nu sunt „antivacciniști” ci „rațional rezervați”, din
  motive absolut normale, la loc de cinste figurând și neîncrederea în autorități (cu fătălăii rujați…)
  Iar dacă observăm că 63.6% cred că virusul nu-i atât de periculos cât se spune în „propaganda
  oficială”, plus că 82.7% cred că decesele raportate ca fiind „de Covid”, cuprind și decese surve-
  nite din alte cauze, aș crede că poporul și-a făcut o imagine justă despre ce se întâmplă.

 3. Nu dau doi bani pe sondajul lor . Sunt convins ca este aranjat . Total aranjat … total convins .
  Singura intrebare care merita pusa este ,,, ce vor cei ce au comandat / executat sondajul sa transmita ??

  • Încrederea populației în SRI este 49%. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 4. Statul global profund
  1984…..

 5. Daca i-ar fi intrebat pe romani si ce-au votat (nu ce-a „iesit”) in ultimii ani poate-as crede…in rest, e clar ca armata incearca sa-i taie spilhozenele lui Iohanis ca sa-si salveze pielea obrajilor si, bazandu-se pe „sondaj” vor face noile achizitii…Chestia cu „academia” ma cam incurca, desi…Tottusi, sunteti sigur ca nu e vorba de academia aia securista si sinecurista, transpartinica, infiintata de izmenarul national cu scopul de a-si milui securistii toti atarnatorii?!

 6. Statul global pro-fund.De la cur vine lumina pentru astia .Nu din 1984 ci de la Imperiul roman al lui Caligula si Nero.

 7. …..transmiterea unor mesaje subtile….. Valeu! Strainii nostrii conducatori sunt de subtilitati?

 8. […] Cifre, cum spuneam, spectaculoase, plus marea întrebare: de ce ar fi fost interesate de ele cele trei mari companii americane, britanice și olandeze astfel încît să plătească sondajul?Se încearcă, oare, transmiterea unor mesaje subtile către anumiți factori de decizie în statul nostru? Și dacă da, în numele căror interese? (Bogdan Tiberiu Iacob)Sursa: inpolitics.ro […]

 9. […] Sursa: inPolitics. […]

 10. Îi datorăm multe, ca națiune, ca popor, ca țară, Alinei Mungiu-Pippidi. Dacă nu era domnia-sa, n-am fi avut niciodată democrație în această parte uitată a Europei, n-am fi avut președinți miraculoși precum Constantinescu sau Băsescu, n-am fi știut ce este aceea roata, nu ne-am fi bucurat niciodată de binefacerile aduse de cunoașterea focului și câte și mai câte. Cel puțin așa se înțelege de fiecare dată când doamna Mungiu-Pippidi se scaldă în butoiul cu autolaudatio. Și e ditamai butoiul, cu dimensiunile unui heleșteu.

  Dar, printre lucrurile astea atât de bune care n-ar fi existat fără AM-P, trebuie să-i trecem în cont și câteva chestii mai puțin benefice pentru omenire. Una ar fi Sorin Ioniță, dar astăzi nu vorbim despre acest eșec al doamnei Mungiu-Pippidi, ci despre celălalt, la fel de notabil: Cristian Ghinea. CITAT

  • Pippidi a dat dovadă de sensibilitate și s-a simțit când i-am scris despre grosimea obrazului. Între timp și-a subțiat obrazul, augmentându-i-se și bunul simț.

   Porceala securiștilor înconjurători a stupefiat-o și pe ea.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998