CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Sondaj exploziv: Tariceanu face jocurile la alegerile pentru Bucuresti

4 comentarii / 5330 vizualizări / 11 februarie 2016

Un mega-sondaj realizat la începutul acestei luni în București, cu peste șapte mii de intervievați, de către ONG-ul CIADO scoate la iveală un amănunt-bombă, care ar trebui să dea zdravăn de gîndit liberalilor. Mai precis, marele arbitru al alegerilor din capitală va fi Călin Popescu Tăriceanu și al său partid ALDE, cel care, conform cifrelor sondajului, poate înclina balanța rezultatelor fie spre PSD, fie spre PNL.

Iată situația voturilor pe sectoare, potrivit sondajului difuzat de DcNews.ro:

Sectorul 1

PSD + UNPR — 33,6%

PNL — 38,6%

ALDE – 7,9 %

Alții ( USB si PMP ) – 19,9 %

Secorul 2

PSD + UNPR — 40,6%

PNL — 35,6%

ALDE – 4,9 %

Alții (USB si PMP ) – 18,9 %

Sectorul 3

PSD + UNPR — 39,6%

PNL — 38,6%

ALDE – 4,9 %

Alții (USB si PMP ) – 16,9 %

Sector 4

PSD + UNPR -38,5%

PNL – 41,6%

ALDE – 6,0%

Altii (USB + PMP ) 16,9%

Sectorul 5

PSD + UNPR -40.6%

PNL – 35,6%

ALDE – 6,9%

Altii (USB + PMP ) 17,9%

Sectorul 6

PSD + UNPR -32.6%

PNL – 34,6%

ALDE – 4,9%

Altii ( USB + PMP ) 13,9%

Candidat independent 14 %

La sondaj au participat 1.157 subiecți la nivelul municipiului Bucuresti (altii decat subiectii intervievati in sectoare ) cu vârste cuprinse între 18 — 65 ani. Sondajul a fost realizat în perioada 01 februarie — 05 februarie. In fiecare sector au fost intervievati 987 subiecti, in 5 zone diferite a sectorului.

După cum se vede din sondaj, în toate sectoarele Capitalei, PNL și PSD merg umăr la umăr, ținînd cont și de marja de eroare; pentru a înclina decisiv balanța, ambele părți ar avea nevoie de sprijinul ALDE, al PMP ori al Uniunii Salvați Bucureștiul.

Numai că liberalii au anunțat deja că nu au de gînd să facă vreo alianță cu partidul lui Băsescu, cît despre PSD, ar fi încă și mai greu de crezut. În ce-l privește pe Nicușor Dan, liderul USB, vorbim de un personaj mult prea dificil de ”înghițit” de către forțele politice tradiționale, grație non-conformismului acestuia, care i-a și atras, de altfel, o anume cotă de simpatie. Asta constituie și vulnerabilitatea USB, în ansamblu, care și-ar pierde priza la publicul său dacă s-ar înhăma, disciplinat, la jugul unui mare partid.

În consecință, cea mai viabilă soluție rămîne Tăriceanu și al său ALDE, care au conexuni bune atît cu PNL, de unde provine, cît și cu PSD, alături de care a semnat un protocol de colaborare.

Ceea ce nu înseamnă că liberalii nu ar putea forța o dizlocare a șefului Senatului din brațele alianței PSD-UNPR, în lunile rămase pînă la alegeri, în funcție de ceea ce i-ar putea oferi acestuia la schimb. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. ciado e chitoiu, ciado a facut sondaje pro-tariceanu de cand se stie. vax

  2. inca sade bine PNL,pentru dezastru facut,prin alipirea PDL,ar trebui votanti,sai sanctioneze mai drastic,dar dupa cum vad,mai sunt bucuresteni cu mintea scurta,uita raul facut de portocalii basisti si este pacat

  3. Imi place pagina asta .

  4. Taote casele de sondaje apartin „Sobolanilor Rosii” pe alta Pagina CURS,PNL are 26% iar PSD cusatelitii dau pe afara depasesc 37% manipulare comunisto-securist.Diaspora va slva Romania ca in nov.2014,pentru ca Paridele „istorice „nu au ivatat nimic del Colectiv 2015,asteapta pur si simplu sa fie „Ejaculati”ca sa-l citez pe Tov.Vanghelie.Ponta a luat in Germania la ultimile alegeri 231 de voturi,acum pesedeula disparut de tot din intentia de vot,nici PNL nu sta mai bine sau Basescu cu PMP,pentru faptul ca el s-a mutat de finitiv la GHITA TV,si si critica toata ziu DNA.In Germania a ramas Monica Macovei cu M10 in pozitia a 2 a,pentru ca Diaspora va sustine la urmatoarele alegeri partide noi si candidati din afara sistemului ,oameni independenti,pe locul 1 se afla Nicusor Dan cu USB.Diaspora sa nu uitam anul acesta la locale nu voteaza dar poate influienta foarte tare ,rudele din tara cunostintele,si prieteni pe retelele de socializare.La toamna vine surpriza mare cind se va vota prin corespondenta si direct la locatiile organizate de Guvern si care vor fi multmai multe ca 2014.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998