CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9633 RON DOWN | 1 USD = 4.6099 RON DOWN | 1 GBP = 5.7790 RON UP

Sondaj IMAS: Viitorul președinte al Moldovei va fi rusofonul Igor Dodon

1 comentariu / 2140 vizualizări / 23 mai 2023

În cazul unor alegeri parlamentare anticipate, în legislativ ar accede trei formațiuni politice, aceleași care se regăsesc și în actuala legislatură. Partidul Acțiune și Solidaritate ar acumula 31,1% de voturi, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor – 27,8%, iar Partidul politic Șor – 9,2%, relevă studiul „Barometrul socio-politic mai – 2023”, prezentat de compania de cercetare sociologică IMAS, conform cotidianul.md.

Oamenii au fost întrebați și cu cine ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale anticipate. Astfel, 28,5% din respondenți au spus că și-ar da votul pentru actuala președintă Maia Sandu, iar 23,9% ar vota pentru fostul președinte, Igor Dodon. Dacă cei doi s-ar duela în turul II, cele mai multe voturi – 45% ar obține Igor Dodon, iar 38% – Maia Sandu.
Cât despre Summitul Comunității Politice Europene, care va avea loc în Moldova pe 1 iunie, 38% din respondenți au spus că „este un lucru inutil, care nu va avea beneficii pentru cetățeni sau pentru țară”. 28% consideră Summitul „un lucru bun pentru cetățenii Republicii Moldova”, iar 26% au spus că „este un moment istoric pentru țară”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Cu tradatoarea sorosista Muia Sandu trebuie dat un exemplu

    Dusa pe esafod si arsa de vie pentru luare aminte tuturor slugilor sorosist shwabiste

    Aviz trudeaux macron si consilierei mutului.sa nu mai pomenesc de cretinii de la Cna toti supusii beslegei imputite soros.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998