CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sondaj otrăvit: Nicușor pune capcane PSD și PNL

0 comentarii / 1342 vizualizări / 11 martie 2024

Un sondaj comandat de primarul general al capitalei, Nicușor Dan, ia crunt peste picior alianța PSD-PNL pentru București, cu un prezumtiv candidat unic, care ar urma să sufere o umilință de proporții. În fapt, sondajul lui Nicușor face un sacrificiu de regină, dînd victoria lui Piedone, dar scopul real fiind întărirea imaginii că alianța e în criză de oameni și, la un loc, ia mai puțin decît separat.

Sondajul, realizat de o firmă mai degrabă obscură, Verified, relevă că alegerile la primărie ar fi cîștigate de Cristian Popescu Piedone, cu 40.4%, urmat de Nicușor Dan, cu 39.3%, Sebastian Burduja, cu 16.0%, Diana Șoșoacă, 2.4% și Mihai Enache, AUR, cu 1.0%.
Altfel spus, se induce ideea că un candidat comun al unei alianțe în care se regăsesc cele mai mari trei partide de guvernămînt de după revoluție, PSD, PNL și PD, ia un scor umilitor de numai 16%, în timp ce doi candidați percepuți mai degrabă ca independenți însumează 80%.

Scorurile se schimbă, însă, la Consiliul General, unde PSD ar lua un excelent procent de 30.7%, Alianța Dreapta Unită 27.2%, PNL 17.5%, restul fiind sub pragul electoral. Ceea ce înseamnă că dreapta la un loc ar deține aproape 45% sau chiar mai mult după redistribuire, adică mult peste PSD.

Este al patrulea sondaj consecutiv care evidențiază în ultimele zile că PSD și PNL iau mai puține procente în alianță decît separat.
Faptul că Nicușor Dan i-a ”cedat” victoria lui Piedone, la cîteva zecimi de procent aflate, oricum, în marja de eroare de 3%, nu poate fi decît o capcană de imagine întinsă alianței, dînd greutate sondajului și sugerînd că Piedone ar fi candidatul ideal pentru a fi susținut de PSD și PNL.
Ceea ce ar putea devoala că sondajele reale ale actualului primar general îl dau cîștigător în fața lui Piedone și îi este convenabil în calitate de adversar. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998