CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sondaj: probleme maxime pentru candidata prezidentiala Laura Kovesi

1 comentariu / 2976 vizualizări / 14 aprilie 2019

Fosta șefă a DNA, Laura Kovesi, are șanse tot mai reduse să prindă postul de procuror european, după alegeri fiind de de așteptat ca opoziția Franței să se întărească, pe fondul intrării în PE a partidului lui Macron. Tocmai de aceea, revine tema posibilei candidaturi a lui Kovesi la președinția României. Numai că dincolo de alte probleme – ce partid și-ar asuma-o candidat etc- procurorul Kovesi se confruntă cu un aspect de-a dreptul insurmontabil în alegeri, în privința ei.

Mai precis, un sondaj național al IMAS, intitulat Barometrul de Gen 2018, comandat de Centrul Filia și de Asociația Cenform, dat recent publicității și trecut mai degrabă neobservat, relevă că aproape jumătate dintre români nu concep un președinte femeie, indiferent cine ar fi ea. Sondajul arată că doar 52,6% dintre români votează fără a fi interesați de sexul președintelui, în timp ce 46,9% nu vor să audă de un președinte de sex feminin, cel mai ridicat procent de misoginism dintre toate funcțiile testate de sondaj, între care primar, președinte de consiliu județean, ministru, senator, deputat ori director de școală.

Deși cercetarea evidențiază o scădere importantă a procentului misoginismului în materie de președinție, de la 73% în 2000, e limpede că șansele unor Laura Kovesi, Gabriela Firea, Viorica Dăncilă ori Corina Crețu ar fi afectate dramatic din start, pentru că ar fi necesară obținerea unui număr incalculabil de voturi – practic toate din tabăra celor neinteresați de sexul candidatului, pentru a-și asigura victoria. Rezultatele ultimelor alegeri locale au demonstrat că, din păcate, realitatea e încă mai dură decît datele din sondaj: o singură femeie deține președinția unui Consiliu Județean, două femei sunt primari de mari orașe, iar ponderea femeilor primar la nivel general este de 4,6% din total. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Iar o manipulare a trustului lui Felix. Cine poate aduce vreo probă că Kovesi ar fi de fapt femeie?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998