CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sondaj-surpriza: Voiculescu se ”testeaza” pentru Cotroceni, ACD sufla-n ceafa PSD

0 comentarii / 1941 vizualizări / 12 ianuarie 2011

Un sondaj de opinie realizat de institutul CCSB, al lui Dan Voiculescu, și dat publicității în această seară la Antena 3 ascunde unele mici o surprize și ar putea deschide drum unor speculații de toată frumusețea, în perioada următoare.

Mai precis, sondajul măsoară, între altele, intențiile de vot pentru o serie de prezumtivi candidați la Cotroceni, cei testați fiind președinți ai celor mai cunoscute partide autohtone sau potențiali viitori președinți, cazul lui Baconschi sau al lui Kelemen Hunor. Cu o excepție misterioasă: Dan Voiculescu, a cărui prezență pe listă e absolut inexplicabilă, în dauna tinerei speranțe Daniel Constantin, președintele Partidului Conservator, prezentat drept un brav exponent al noului val din politică.

Topul preferințelor se prezintă astfel:
1.Crin Antonescu, PNL – 34%
2.Victor Ponta, PSD – 24%
3.Dan Diaconescu, PPR – 6%
4.Theodor Baconschi, PDL – 4%
5.Dan Voiculescu, PC – 4%
6.C.V.Tudor, PRM – 4%
7.George Becali, PNG – 4%
8.Kelemen Hunor, UDMR – 3%

De de a optat CCSB pentru Dan Voiculescu (68 de ani la viitoarele alegeri), care nici măcar nu are o funcție executivă în partid și nici nu a candidat vreodată la Cotroceni, în locul lui Daniel Constantin, care ar fi chiar necesar să fie testat electoral, e o enigmă care, cum spuneam, va alimenta de aici încolo multe speculații. Daniel Constantin nu apare nici măcar la capitolul ”Încredere”.

În ce privește votul pentru partide, topul se prezintă astfel:
1.PSD – 35%
2.PNL – 27%
3.PDL – 18%
4.PPR – 8%
5.PC – 3%
6.UDMR – 3%
7.PRM – 3%
8.UNPR – 0%

O altă surpriză e constatarea că PSD se află în scădere față de ultimele sondaje, unde se plasa între 38-42% (și cu peste trei procente sub scorul obținut, spre exemplu, la alegerile din 2004, după patru ani de guvernare agitată), iar scorul său este aproape egal cu cel al sumei PNL-PC, adică 35 la 30. Un scor parcă anume făcut ca să justifice paritatea de unu la unu pe care o reclamă vocile ACD liderilor PSD. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998