CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sondaj terifiant inaintea alegerilor: francezii nu vor să mai audă de UE

4 comentarii / 4111 vizualizări / 5 aprilie 2019

Un sondaj dat ieri publicității în Franța, realizat de Odoxa – Dentsu Consulting la comanda Franceinfo, scoate la lumină cifre devastatoare în preajma alegerilor europene.

Cu ce ​​așteptări vor vota francezii în alegerile europene din 29 mai?
Răspunsurile sunt dramatice: doar 29% dintre francezi își mai pun speranța în Uniunea Europeană, față de 61% în octombrie 2003, relatează Le Figaro.
Mai grav, 31% dintre francezi spun că Europa este pentru ei „o sursă de teamă”, iar 40% preferă să nu răspundă. O deschidere mai mare către UE se regăsește, potrivit sondajului, doar între susținătorii Republicii în mișcare (68%) și cei ai Partidului Socialist (57%).

Aceste cifre scăzute sunt explicate, scrie Le Figaro, de îndoielile populației franceze cu privire la eficacitatea Uniunii Europene. 43% dintre francezi consideră că uniunea a fost eficientă în lupta împotriva terorismului, o rată care scade la 29% în ceea ce privește protecția mediului, 19% în lupta contra șomajului, 18% în privința imigrației și a taxelor. De asemenea, 62% dintre francezi consideră că Brexitul va conduce la o Europă mai slăbită. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Numai romanii, saracii, cred mai mult in UE decit in Tara lor, Romania… Ca la noi, la nimenea !

  2. NATO DA ! UE NU ! ROEXIT DA !!! !

  3. U.E, un esec in derulare. S-a dorit o Europa a prosperitatii capitalise si a iestit un COMINTERN neo-marxist.

  4. Cloaca ue si-a aratat neputinta datorita bosorogilor betivi de la varf. Sigur ca nu numai pe noi ne calca pe bataturi ci si pe altii, din diverse motive. Capac a pus insa politica desantata privind imigrantii.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998