CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sondaj: Tot inainte. Ca inainte era mai bine!

1 comentariu / 1445 vizualizări / 15 septembrie 2021

Majoritatea românilor susţin că situaţia generală a ţării este mai rea comparativ cu cea din urmă cu 30 de ani, potrivit rezultatelor unui sondaj INSCOP, publicate, ieri, de directorul Remus Ştefureac.

Cercetarea publicată pe Facebook relevă că 63% dintre români cred că situaţia generală din România este mai rea comparativ cu cea din urmă cu 30 de ani, 23,4% consideră că este mai bună, 9,3% – la fel, iar 4,3% – nu ştiu sau nu au răspuns.

Chestionaţi cum cred că va fi situaţia generală peste 30 de ani, în 2050, 44,6% dintre români au răspuns că va fi mai rea, 30,9% – mai bună, 11,6% – la fel ca până acum şi 12,9% – nu ştiu sau nu au răspuns.
„Datele sociologice surprind un pesimism cronic teribil al populaţiei României în care prezentul este perceput ca fiind mult mai rău decât trecutul din urmă cu 30 de ani, iar viitorul de peste 30 de ani este perceput drept mai rău decât prezentul”, a scris directorul INSCOP, Remus Ştefureac, pe Facebook.
Ştefureac a precizat, conform Agerpres, că datele sociologice pe care le-a prezentat fac parte dintr-un sondaj INSCOP Research sprijinit de STRATEGIC Thinking Group şi au fost culese telefonic, între 2 şi 5 septembrie, pe un eşantion de 854 respondenţi.
El a amintit că, în 2014, în Barometrul INSCOP „Adevărul despre România”, 12% dintre români spuneau că viaţa va fi mai rea peste 25 de ani şi 40% că viaţa atunci era mai rea decât înainte de 1989.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. N-am fost niciodată fan al tovarasului Nicolae Ceaușescu din cauza cultului desantat al personalitatii, investițiilor facute fără cap- mai ales in industria petroliera exact când nu trebuiau făcute – si a înfometarii populației în special în a doua parte a anilor ’80. Nu trebuie uitata represiunea impotriva preotului Calciu Dumitreasa. Problema e ca ,,liderii” politici ai Romaniei de dupa 1989 au comis mult mai multe erori, iar marea majoritate a populatiei se zbate in sărăcie astazi. Pe partea de infrastructura nu s-a construit nimic relevant in ultimii 30 de ani, cu exceptia autostrăzii strategice Bucuresti-Constanta. BNR a abandonat orice politica industriala, iar clientela de partid a investit în parcuri in panta, parcuri in mediul rural, telegondole neutilizate și săli de sport abandonate. Tovarasii Iliescu, Constantinescu, Basescu si Iohannis n-au avut nici jumate din ambiția tovarasului Ceausescu, care a dus o viata relativ austera, chestiune care a înfuriat și Securitatea, și jmecherii vremii, care doreau sa-si etaleze bogăția. Sondajul INSCOP e devastator. El arata de fapt ce cred cetățenii romani despre ,,democratia” din Romania.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998