CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sondaje explozive in SUA: Un american din patru vrea sa iasa cu arma contra guvernului

25 comentarii / 8572 vizualizări / 1 iulie 2022

Mai mult de unul din patru americani au atât de mult dispreț față de guvern, încât cred că ar putea fi necesar „la un moment dat în curând ca cetățenii să iasă cu armele împotriva guvernului”, potrivit unui nou sondaj de la Institutul de Politică al Universității din Chicago, relatează cotidianul The Washington Times în numărul de azi.

Cu doar câteva zile înainte de Ziua Independenței, sondajul arată că 28% dintre alegători au o astfel de convingere, inclusiv unul din trei republicani, aproximativ unul din trei independenți și unul din cinci democrați.
Majoritatea americanilor au mai spus că guvernul este „corupt și acționează împotriva oamenilor obișnuiți ca mine”, inclusiv două treimi dintre republicani și independenți și aproximativ jumătate dintre democrați.
Sondajul vine, de asemenea, pe fondul audierilor televizate ale Congresului de către comisia Camerei care investighează atacul de anul trecut asupra Capitoliului SUA.

Universitatea din Chicago spune că sondajul „dezvăluie nu numai divizările tot mai mari la care am asistat în ultimii ani, ci și încredințarea că majoritatea instituțiilor de presă contribuie la aceste rupturi prin inducerea intenționată în eroare a publicului în scopuri politice”.

Sondajul a fost realizat în rândul a 1.000 de alegători înregistrați, la comanda republicanului Neil Newhouse și a democratului Joel Benenson (reputați specialiști în sondaje n.n.) mai scrie ziarul american. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

25 Comentarii

 1. Foarte bine, dar mai repede !!!

 2. Ghinionul americanilor. Dai arme pe mâna proștilor și te aștepți doar ca aceștia să se împuște între ei? Trăiască democrația americană!
  P.S. În timp ce presa românească titrează eșecul rușilor și moartea iminentă a lui Putin, rușii operează la greu la fundamentul democrăției americane. Încurcă-le Doamne mințile și rușilor și americanilor, ca s-o ducă bine românii. Doamne al Neamului Românesc, ajută-ne!

  • Deci cine si cui i-a dat arme?

   • Democrația americană permite proștilor să aibă arme. Partea proastă este că americanii se declară creștini. FALS. Ei urmează învățăturile Vechiului Testament și cred că Dumnezeu este un criminal. Asta cred, te asta au parte! Ca și evreii.

    • Asta spui?

    • Eşti foarte deplasat şi confuz, Vasilică, neamule ! Tot aşa spui şi de biserica ortodoxă. Ai făcut tu altă biserică a ta ?

     • Cornel Dan Niculae, mai schimbă și tu placa. Vezi că asta este zgâriată. Cine crezi că se impresionează de mizeriile tale?

     • Vasilică Militaru este întemeietorul Bisericii Credința Neamului Românesc. Credința Neamului Românesc este în fapt credința în Dumnezeu unită cu dragostea de Neamul Românesc. Această credință a fost fundamentată de românii legionari. Legionarii au fost iar acum cei care încearcă astăzi să-și spună legionari sau să-și adjudece legionarismul sunt niște maimuțoi. O Biserică și o credință eliberate de iudaism. O Biserică a Neamului Românesc și nicidecum supusă de Neamului iudaic. O Biserică ce va salva România și românii din robia iudaică de 2000 de ani. Aceasta este mărturisirea mea de credință. Aceasta este mărturisirea de credință a Neamului meu Românesc.

     • Palierul cu falși Mesia – salvatori ai Neamului Românesc și proroci mincinoși este ocupat de cei din partidul AUR. Nu mă consider nimic din ceea ce tu ămi atribui în FALS.

    • Deci tu Vasilică Militaru ai o religie şi o biserică a ta ”legionară“ fără legătură cu Biserica Ortodoxă Română, deşi legionarii erau ataşaţi de Biserica ortodoxă? Pe când tu ai o religie a ta deosebită şi de creştinism, căci zici că religia fondată de tine are un „doamne al neamului românesc“, la care te rogi tu, altul decât Dumnezeu la care se închină creştinii, un Dumnezeu al tuturor neamurilor. Căci Hristos nu e doar al „neamului românesc”, iar tu vorbeşti de un dumnezeu doar al neamului, probabil de Zalmoxe. Tu eşti mare preot, profet sau un fel de nou mesia la biserica asta a ta?

     • Cornele, Dumnezeu este al Neamului românesc și al tuturor neamurilor pământului, inclusiv al Neamului lui Israel. Nu mă prinzi cu nimic. Teologia unui Dumnezeu al tuturor neamurilor inclusiv al Neamului Românesc este prezentată din anul 2010 în cartea Credința Neamului Românesc. Din păcate, toate slujbele religioase ale BOR fac referire la un Domn din Sion și invocă rugăciuni pentru reclădirea Ierusalimului și pentru pacea lui Israel. Detalii cu alt prilej sau prin email. Oricum, Zalmoxis era mult mai apropiat de ideea de divinitate decât Dumnezeul lui Israel prezentat ca un criminal în textele Vechiului Testament. Ghinionul evreilor care s-au grăbit să consemneze în scris atrocitățile comise de poporul ales în numele Dumnezeului lui Israel! Nu mai interpreta tu ceea ce eu nu spun.

     • Atenție la detalii. Vorbim despre CREDINȚĂ și nu despre religie. Mergi și studiază teologia și apoi intrăm în detalii pe acre acum nu le pricepi. Ești specialist în afacerile evreiești din România dar la teologie ești varză.

     • Nu există nicio biserică legionară cum nu mai poate exista o altă Mișcare Legionară. Mișcarea Legionară este istorie cu toate bunele și relele ei. Românii preiau ceea ce este folositor pentru viitorul Neamului Românesc inclusiv de la Mișcarea Legionară. Dacă Valeriu Gafencu, prin Ioan Ianolide s-a dezis de crimele unor legionari, suntem datori să preluăm mesajul creștin al Sfântului Închisorilor.

  • Nu vreau sa par nesimțit dar e ceva care îmi spune ca dacă ai sta în America ai avea un rastel de arme nu doar una singura!
   Postările tale sunt pline de violenta verbala care poate fi ușor transformata în violenta armata!
   Si sa înțeleg Vechiul Testament trebuie șters cu totul din istoria creștinilor?
   Dacă ești creștin nu te poti apara cu arma contra celor care îți doresc pieirea

  • Vasilică Militaru: „Cei care încearcă astăzi… să-și adjudece legionarismul sunt niște maimuțoi“. Aşa zice Vasilică când anunţă mai sus că şi-a adjudecat legionarismul şi a înfiinţat cu el o altă „biserică”, „credinţă” sau religie (ne e clar, cum ii e si gandirea, poate consuma ceva) – ”Biserica Credinţa Neamului Românesc” ori „O Biserică a Neamului Românesc”. Zice de alţii, dar Vasilică Militaru e chiar el astfel un maimuţoi de circ stradal online.
   Se pretinde teolog cu acte, dar a rămas mai mult olog căci l-a cam pierdut pe teo pe drum.

   • Tot o jigodie ai rămas Cornel Dan Niculae. În fața argumentelor, tu te maimuțărești. Vedem la sfârșit cine râde mai bine!

    • Vasilică Militaru te faci că te cerţi cu careva pe care îl şti sau îl închipui tu ca să răspunzi la altceva şi să ocoleşti răspunsurile clare?
     1. Tu spui ca a-i fondat o nouă biserică şi vorbeşti de un dumnezeu al neamului românesc care să facă rău altor neamuri (mot-a-mot după tine: ”Vasilică Militaru este întemeietorul Bisericii Credința Neamului Românesc” sau ”Biserică a Neamului Românesc“; ”Încurcă-le Doamne mințile și rușilor și americanilor, ca s-o ducă bine românii. Doamne al Neamului Românesc, ajută-ne!”; e mai sus totul, spus de tine), apoi spui că nu ai zis asta, că tu ai ”teologia unui Dumnezeu al tuturor neamurilor inclusiv al Neamului Românesc“.
     2. Mai întâi zici că ai întemeiat „Biserica Credința Neamului Românesc… Această credință a fost fundamentată de românii legionari“, apoi zici că nu, că „Nu există nicio biserică legionară“. Zici textual că promovezi o credinţă şi o biserică, dar care nu sunt asociate religiei: „Vorbim despre CREDINȚĂ și nu despre religie. Mergi și studiază teologia… la teologie ești varză“ (Vasilica Militaru).
     Nici Dicţionarul Explicativ (DEX) nu e de acord cu tine, caci are ca sinonim pentru religie chiar credinţă, iar pentru biserică = „Ansamblul membrilor unei credinţe“.
     Îţi baţi joc de oameni? Zici că nu dai detalii decât prin mail. CUI? Ce te-ai mai apucat să spui pe aici chestii cu biserica intemeiata de tine? Cauţi să racolezi membri (vrei să fi căutat), dar dacă ţi se pun întrebări simple şi fireşti, în înţelesul limbii române, te faci că eşti în conflict cu careva care e ”varză“ sau „jigodie”!?
     Esti cumva sanatos sau cam bei?

 3. „Biden & Co.” au gândit să-i supună pe „Ruși” la un „test de anduranță”, dar nu s-a gândit că e posibil ca „testul” să se răsfrângă și la ei. Și, dacă poporul American realizează cât e de mințit, spre beneficiul unui grup de scelerați „autosuficienți”, aroganți, și nesătui de putere, care nu fac decât să terfelească „America de vis” – cândva simbolul democrației și al libertăților reale?
  Și, dacă Americanul de rând va spune, și el, într-o zi: «pentru Dumnezeu, oamenii ăștia nu trebuie să mai rămână la putere !»
  –––
  Orice „avalanșă”, așa începe. Iar pentru ei, războiul „pe bune” nici nu a început. Dar, dacă s-ar întâmpla să-și „numere morții” căzuți pe la 10,000 km. de casă? Și pentru ce?
  … Loc sub soare e pentru toată lumea; și încă ar mai fi, mult timp, dacă am ști să ne definim existența în raport cu „planeta-suport”, acum, când omenirea își dă „testul de maturitate”: a fi, sau a nu mai fi.
  Dar pentru asta, ar trebui să triumfe „vocile rațiunii”; și să înțelegem cu toții că, pentru suprvie-țuirea noastră, ca specie inteligentă, decât „o mie de arme”, mai bine „un strop de minte”…

  • .

 4. VINE RAZBOIUL CIVIL IN S.U.A. O SA AIBA KKA LA FUND BIDEU…DACA POPORUL NU CONTEAZA…O SA VADA LEPRELE CE CONTEAZA…

 5. Intrebare : in Romania a fost facut vreodata – macar in acesti doi -trei ani – vreun sondaj …ca sa stim cum stam cu „dragostea ” , vis a vis de guvernanti ? Fireste in Romania cetatzenii , cu ” cateva exceptii ” n-au dreptul sa detzina arme d e foc insa, daca ar avea acest drept , oare cati ar mai avea tragere de inima sa iasa cu ele contra guvernantilor dupa figura din Decembrie 1989 ? Am luat cateva tzepe de atunci…AJUNGE si-asa nu-i dupa noi !

 6. le mai inventeaza unchiu Sam (fost Schmuel)
  inca un 11 septembrie
  (sa vedem daca prin 4 iulie)

 7. IN CURAND VA RULA IN DIRECT SERIALUL: RAZBOI CIVIL CONTRA UNEI CONDUCERI SENILE! REALIZATORI…RUSII. VORBA EVREIASCA: CE FACI, ITI FACI! CE DAI, AIA PRIMESTI! AU DAT ARME UKRAINEI? EXPLODEAZA BOMBARDEAUA SUB BIDEUL S.U.A. SA-I SALVEZE ZELENSKI! AU VRUT RAZBOI S.U.A.? SA AIBA PARTE IN TARA LOR …VORBA LUI BULA: NOI INCA NU AM AVUT O BOMBA NUCLEARA IN GRADINA LA NOI! LAS-CA NU RAMANE DISTRUGEREA JAPONIEI FARA URMARI…6 AUGUST! REMEMBER…ATATIA SEFI MARI DIN LUME AU NEVESTE SI AMANTE RUSOAICE…POLITICA SE FACE SI IN PAT SI IN BUCATARIE…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998