CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sorin Alexandrescu nu-si mai poate studia dosarul la DNA

0 comentarii / 2025 vizualizări / 30 septembrie 2013

Intre 29 august si 24 septembrie, Sorin Alexandrescu a studiat la DNA, aproape zi de zi, dosarul deschis in urma plangerii penale de santaj a lui Ioan Bendei, administratorul RCS. Aproximativ 4000 de pagini, 10 dosare cu elemente esentiale pentru caz si timp limitat de consultare. Chiar daca Alexandrescu a fost vazut frecvent sediul DNA, unde surse de incredere spun ca transcria probele din dosar timp de 4-5 ore pe zi, a fost imposibil de parcurs integral asemenea cantitate de informatie.

S-a solicitat astfel o prelungire, insa in data de 26 septembrie, Alexandrescu a fost citat sa se prezinte a doua zi la DNA unde i s-a comunicat ca s-a incheiat activitatea de consultare. Cererea de prelungire a fost respinsa, Alexandrescu nereusind sa adune astfel toate informatiile din dosar.
Pe 19 aprilie, Ioan Bendei depunea o plangere penala impotriva lui Sorin Alexandrescu, cauza invocata fiind santajul la persoana si societate. Pe 30 mai, Sorin Alexandrescu, director Antena Group, era ridicat din fata casei si dus la DNA. Dupa audieri de aproape 24 de ore, i s-au adus la cunostinta acuzatii de santaj si a fost retinut timp de o saptamana, pana la recurs, desi trei instante hotarasera anterior ca nu exista probe. Sorin Alexandrescu a depus, la randul lui, o plangere penala prin care il acuza pe Ioan Bendei de ticluire de probe si marturie mincinoase, infractiuni pedepsite cu inchisoare intre 3 luni si 6 ani.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998