CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9771 RON DOWN | 1 USD = 4.6069 RON DOWN | 1 GBP = 5.8086 RON DOWN

Sorin Rosca Stanescu: Anomalii de tip cancerigen

0 comentarii / 1429 vizualizări / 7 februarie 2012

S-a dovedit. Presedintele Traian Basescu avea un plan secret. Stabilit inca in luna decembrie. Alegerile comasate urmau sa aiba loc abia in luna martie a anului viitor. Ceea ce inseamna ca mandatele liderilor locali urmau sa fie prelungite in mod anticonstitutional cu aproape un an. Si, la pachet, seful statului intentiona sa scurteze propriul mandat. Deci tot atunci ar fi trebuit sa aiba loc si alegeri prezidentiale, de asta data anticipate. Ce obtinea la schimb? Functia de prim-ministru intr-un nou guvern al unei coalitii pe care tot el o incropea si schimbarea Constitutiei conform proiectului sau. Una peste alta, isi construia o imunitate de tip viager. Aceste planuri au fost date peste cap de decizia Curtii Constitutionale. Dar nu de tot. Pe teava sunt noi anomalii politice de tip cancerigen.
Evident ca este extrem de stranie numirea sefului spionajului in functia de prim-ministru. Poate ca la mijloc este un joc tinand de geopolitica, in care domnul Basescu s-a insurubat cu abilitate. Poate ca intr-adevar, in conditiile in care o confruntare majora cu Iarnul bate la usa, marile puteri si in primul rand Statele Unite au nevoie ca in Romania sa functioneze autoritatea si stabilitatea. Si poate ca Mihai Razvan Ungureanu, in tandem cu Presedintele Traian Basescu, reprezinta un garant. Ca ce? Ca baza militara aeriana de la Kogalniceanu, vitala pentru atacarea Iranului, va functiona? Ca Deveselu, unde sunt dezvoltate componente ale scutului antiracheta, va merge mai departe? Aceste obiective ar functiona la fel si in conditiile in care USL ar veni la putere. Deci, daca este reala ipoteza ca tandemul Basescu-Ungureanu se bucura de sprijinul Statelor Unite si al unor servicii secrete prietene, atunci acest fapt reprezinta prima importanta anomalie.
La conducerea guvernului unei tari aflate in criza, in mijlocul unei furtuni a statelor euro, este numit un domn care, in mod cert, este un intelectual rasat, un diplomat si, mai nou, un expert in spionaj. Ceea ce ii lipseste cu desavarsire este dimensiunea economica. Cat va intelege Mihai Razvan Ungureanu din complexitatea crizei economice, cum va sti el, in calitate de premier, sa aleaga cele mai bune solutii, cum se va pricepe sa le implementeze ramane, deocamdata, un mister. Sau o anomalie. Dependenta sa absoluta de comandantul suprem, de cel care l-a numit in functia de sef al spionajului, dupa ce, in urma unei gafe, Tariceanu il zburase de la Ministerul de Externe, este un al doilea mister. Sau o a doua anomalie. Din care rezulta ca Guvernul Romaniei va fi condus in continuare tot de Traian Basescu. Deci schimbarea nu produce schimbare.
Domnul Gabriel Oprea, ctitorul “partidului de stransura” UNPR, prin care Presedintele Traian Basescu a dat o lovitura de stat parlamentara, este general. Cu multe stele. Cele mai multe, primite de la seful statului. In aceasta calitate, de general al Armatei Romane, el a condus si probabil va mai conduce Ministerul Apararii. Sau poate va ateriza la Interne. Conducerea ambelor institutii, conform normelor europene si conform angajamentelor pe care Romania si le-a luat fata de NATO, este demilitarizata. Cum a putut si cum poate conduce domnul Gabriel Oprea, in uniforma, cu epoleti si cu multe stele, una sau alta dintre institutiile demilitarizate?
Daca si doamna Andreea Vass va primi un portofoliu economic in noul guvern, atunci mai consemnam o anomalie. De ce? Pentru ca aceasta persoana nu a condus niciodata vreun SRL. Ea este doar un teoretician. Un fel de cenaclist in materie de economie.
Si pentru ca nu dispun de un spatiu infinit, ma mai marginesc sa semnalez in viteza inca doua anomalii. Tot de tip cancerigen. Coalitia afirma ca incearca sa dialogheze cu romanii, satisfacandu-le principalele solicitari. Prima solicitare a protestatarilor este demisia Presedintelui Traian Basescu. Dar demisia intarzie. Si, cu toate acestea, institutia prezidentiala anunta triumfalista schimbari in sensul dorit de romani. Si, in fine, nu pot sa nu ma intreb cum Dumnezeu va functiona Guvernul Ungureanu cu un Parlament castrat. Misiune imposibila pentru super-spionul Razvan.

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998