CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sorin Rosca Stanescu: ”Basescu vrea sa il asasineze pe Vintu”

0 comentarii / 1522 vizualizări / 16 februarie 2011

Ziaristul Sorin Roșca Stănescu îl acuză pe președinte de tentativă de asasinare a afaceristului Sorin Vîntu, într-un material postat azi pe siteul propriu, modalitatea de ucidere a acestuia fiind interzicerea accesului la serviciile medicale care i-ar putea salva viața.

”Am ezitat mult inainte de a decide sa intervin in disputa” scrie Roșca Stănescu. ”Am ezitat din simplul motiv ca sunt prieten cu Sorin Ovidiu Vantu. Cu asa-zisul mogul. Cu cel reclamat, in repetate randuri, de catre Presedintele Traian Basescu pentru ca i-ar fi pagubit, cu buna stiinta si cu cinism, pe jucatorii FNI. Si mai exista un motiv. Acela ca este binecunoscuta pozitia mea extrem de critica, uneori taios de critica, la adresa prestatiei, in calitate de presedinte, a domnului Traian Basescu. Pe de alta parte, constiinta mea este libera. Si trebuie sa se manifeste ca atare. Si daca ma pronunt constant asupra tuturor problemelor de interes public, de ce mi-as reprima acest drept si aceasta indatorire in cazul Vantu? Daca sunt prieten cu el, nu pot sa fiu obiectiv?
Sorin Ovidiu Vantu este un om care joaca la risc maxim. El insusi recunoaste. Acolo unde legea are fisuri, acolo unde fisurile legii ii permit sa realizeze profituri, Vantu nu ezita sa intervina, punand la bataie intreaga sa inteligenta si uluitoarea sa imaginatie. Ca sa ma fac mai bine inteles, printre sporturile pe care le iubesc, sahul ocupa un loc foarte important. L-am cunoscut pe Sorin Ovidiu Vantu pentru ca un prieten in care am multa incredere, Dinu Patriciu, incercand sa-l caracterizeze, a spus ca joaca atat de bine sah, incat nu voi putea sa-l inving niciodata. Aceasta afirmatie a functionat ca un magnet. M-am dus la Vantu pentru a-l invinge la sah. Nu am reusit niciodata sa castig. Probabil ca ar fi putut ajunge, relativ usor, mare maestru. Dar a ales lumea afacerilor.
Ca si mine, Sorin Ovidiu Vantu l-a sustinut pe Traian Basescu, crezand in capacitatea sa de om politic, atat in cele doua candidaturi pentru functia de primar general al Capitalei, cat si atunci cand respectivul om politic a atacat, cu succes, cea mai inalta functie in stat. Spre deosebire de mine insa, Sorin Ovidiu Vantu a continuat sa-l sustina pe Basescu, inclusiv prin intermediul trustului sau de presa, pana aproape de finalul primului mandat. S-au intalnit de mai multe ori. In diverse locuri. Inclusiv la Vantu acasa. Sorin Ovidiu Vantu, cu care am continuat sa raman prieten, desi il sustinea pe Basescu, a intrat in conflict, din acest motiv, cu multi dintre apropiatii sai. El s-a despartit de Basescu mult prea tarziu. Ca de obicei, atunci cand cineva nu-i mai este de folos sau cand ii poate deveni chiar ostil, domnul Traian Basescu loveste. Cum? Intr-un stil devenit deja clasic. Incearca sa discrediteze persoana respectiva, utilizand canalele de televiziune sau de radio favorite, folosindu-si din plin autoritatea de cel mai important om din stat, dupa care ii pune in miscare pe procurorii politici.
Asa-zisul caz penal Sorin Ovidiu Vantu este, cel putin pentru mine, un dosar de mult inchis. Pe care, in paranteaza fie zis, l-a inchis definitiv si Justitia romana. Dar domnul Traian Basescu, pentru a-si distruge un prezumtiv inamic, a determinat redeschiderea dosarului FNI. Noul dosar va sfarsi cum a sfarsit si primul. Nu am niciun fel de indoiala.
Numai ca, intre timp, Sorin Ovidiu Vantu poate sa treaca in lumea celor drepti. Pentru ca inima sa e in pioneze. Ca sa poata trai, a facut deja 4 bypass-uri. Iar rotula sa, de la singurul picior pe care se poate sprijini, e sparta. Ca sa poata fi reparata rotula, Vantu trebuie sa faca, in prealabil, o operatie pe inima extrem de riscanta. Care nu poate fi efectuata in Romania. Dar Basescu, prin procurorii lui, i-a dat lui Vantu interdictie de a trece granita. Pana cand Justitia se va pronunta, seful statului l-a condamnat pe Vantu la moarte. Iar eu, chiar daca sunt prieten cu Vantu si critic declarat al Presedintelui Basescu, nu am dreptul sa tac. Il denunt public pe Traian Basescu pentru tentativa de asasinat” mai scrie jurnalistul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998