CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sorin Rosca Stanescu – plingere penala contra sefului ANI

0 comentarii / 1664 vizualizări / 3 mai 2011

La 30 iunie 2009, deci in urma cu aproape doi ani, Alexandru Catalin Macovei, presedintele Autoritatii Nationale de Integritate, a facut un denunt penal impotriva mai multor persoane, reclamand existenta unui grup criminal organizat. Acest grup, alcatuit din mai multe persoane care au lucrat la ANI in diferite functii si din care, conform denuntului lui Macovei, as fi facut si eu parte, asa cum se afirma in plangerea penala a presedintelui ANI, ar fi sustras, in mod ilegal, documente din institutie, pentru a le da publicitatii.
Dupa aproape doi ani, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de urmarire penala si criminalistica a constatat ca faptele nu au avut loc. Astfel, dupa aproape doi ani, toti membrii “grupului criminal organizat”, inclusiv eu, am primit o comunicare de “neinceperea urmaririi penale”.
In ceea ce ma priveste, cum se spune in popor, “am aflat abia dupa ce am nascut ca am fost gravida”. Doi ani a avut loc o investigatie impotriva mea pentru o fapta extrem de grava, fara ca eu sa stiu nimic. Niciun procuror nu m-a citat. Nicio autoritate nu m-a intrebat ceva vreodata. Nimeni nu mi-a cerut sa ma dezvinovatesc. Doi ani, sabia lui Damocles a stat deasupra capului meu si habar nu am avut. Probabil in aceeasi situatie sunt si celelalte persoane, pe care nu le cunosc. Adica cei care, in varianta lui Alexandru Catalin Macovei – un inalt functionar al statului roman si nu oriunde, ci taman la ANI – faceau parte dintr-un grup de crima organizata.
Nu este deloc exclus ca, sub acest pretext al unor cercetari prealabile urmaririi penale, sa fi fost puse la cale, evident, in interes national, si actiuni complexe de urmarire si interceptare a periculosilor “criminali”.
Sesizarea pe care, in urma cu doi ani, Alexandru Catalin Macovei, presedintele ANI, a facut-o Parchetului, are insa si o alta dimensiune. Extrem de relevanta. Si anume faptul ca, implicit, seful acestei insitutii recunoaste ca documentele pe care eu le-am dezvaluit opiniei publice sunt reale. Fapt pe care, in cursul dezbaterilor, tot publice, care au avut loc in anul campaniei electorale, l-a negat cu desavarsire. Iar documentele respective nu demonstrau nimic altceva decat hotie si coruptie la nivel inalt in interiorul ANI, patronata de chiar presedintele acestei institutii.
Postez mai jos ordonanta de care am luat cunostinta abia ieri, emisa de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de urmarire penala si criminalistica, dar nu inainte de a face precizarea ca, in cursul acestei saptamani, Casa de avocati George Papu va depune, in numele meu, o plangere penala impotriva lui Calatin Macovei, pentru infractiunea de denunt calomnios. Proba ca el a savarsit aceasta fapta exista. Este semnata si parafata de un procuror.(Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998