CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sorin Vintu: ”Basescu a apelat la puteri straine in alegerile prezidentiale”

0 comentarii / 2548 vizualizări / 1 martie 2011

Magnatul Sorin Vîntu face o afirmație cel puțin explozivă, într-un interviu acordat azi publicației ”Q Magazine”, el acuzîndu-l pe președintele Traian Băsescu că a beneficiat de sprijinul unor puteri străine în cîștigarea alegerilor din 2009.

Întrebat, astfel, dacă arestarea lui Nicolae Popa exact în perioada alegerilor prezidențiale din 2009 a fost o întîmplare, Vîntu răspunde, sec: ”Nu a fost. Domnul Băsescu a apelat la nişte puteri străine să îl ajute la alegerile din 2009”.

Miliardarul nu oferă detalii în plus în legătură cu acuzația sa, dar subiectul este suficient de fierbinte pentru a lua amploare, probabil, în zilele următoare, mai ales că Băsescu însuși a lăsat să planeze niște suspiciuni similare în legătură cu adversarul său, Mircea Geoană, despre care a dezvăluit, în campanie, că ar fi făcut niște deplasări misterioase la Moscova.

Afaceristul mai spune că, prin refuzul magistraților de a-i permite ieșirea din țară, ceea ce urmărește președintele nu este lichidarea sa fizică, așa cum au scris unii jurnaliști în ultima vreme, ci sărăcirea sa. ”S-a făcut şi-aşa tămbălău pe nişte slăbiciuni pe care le am eu astăzi. Problema nu este de ce am solicitat să plec. Întrebarea este de ce, de doi ani, nu mă lasă tovarăşul Băsescu să plec. Simplu, vrea să blocheze toate operațiunile mele externe. Asta e”. Întrebat explicit dacă șeful statului vrea să îl ruineze, Vîntu răspunde, fără echivoc: ”Da. Sin nefericire pentru domnia sa, am reuşit să surmontez şi acest handicap”.

El mai anunță că va da în judecată SRI, pentru interceptarea convorbirilor sale în mod ilegal, și, personal, pe George Maior și Florian Coldea, șefii serviciului, cărora le va cere despăgubiri: ”Domniile lor sunt foarte grăbite în a-i face pe plac stăpânului. Toată pletora asta de servanţi realizează că Traian Băsescu, stăpânul lor, ar putea să îşi piardă poziţia. Și dacă stăpânul lor îşi pierde poziţia realizează că vor da socoteală pentru toate aceste abuzuri pe care le fac(…) Eu voi supravieţui acestui regim, să fiţi convinsă. Voi face plângeri penale, plângeri în civil, de exemplu, acum am deschis o acţiune în civil împotriva domnilor Maior şi Coldea şi a Serviciului de Informaţii Interne pentru interceptări ilegale şi trucarea convorbirilor. Am vorbit cu avocaţii mei, şi zilele următoare se vor depune în instanţă plângerile. Doar nu credeţi că iau bâta şi mă răfuiesc pe stradă? Apelez la instituţiile statului care, după plecarea regimului Băsescu, îşi vor face datoria”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998