CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Soros are concurență: Geoană își face propria rețea tip Open Society

4 comentarii / 2943 vizualizări / 10 mai 2023

Nr.2 în NATO, Mircea Geoană, pregătește o mișcare interesantă, anume crearea unei rețele de ONG-uri menite să apere democrația în România și în Estul Europei, în parteneriat cu un puternic think-tank american extrem de apropiat de magnatul George Soros, creatorul rețelei de ONG-uri est-europene Open Society, prezentă pînă în 2017 și la noi.

Potrivit unui comunicat remis presei, Asociația Proiectul România 2030 – creată în scopul sprijinirii lui Mircea Geoană în perspectiva unei posibile candidaturi la prezidențiale – și Atlantic Council au semnat ieri, la Washington, un parteneriat strategic având ca obiectiv principal promovarea valorilor democratice în România și bazinul Mării Negre.

Este prima colaborare de anvergură pe care celebrul think-tank american o parafează în țara noastră, se arată în comunicat, nu tocmai corect, pentru că Atlantic Council a încheiat în 2022 un parteneriat cu SNSPA.

Parteneriatul strategic urmărește crearea unei rețele de ONG-uri și experți din regiunea Mării Negre și din Europa Centrală și de Est, ”care să promoveze valorile democratice și să supravegheze respectarea de către actorii statali a standardelor democratice, prin desfășurarea de activități specifice”.
”Sperăm, totodată, ca împreună să putem construi o rețea puternică de ONG-uri în zona Mării Negre, care să prevină riscul contaminării ideologice, totalitare, izolaționiste sau autocrate și total nedemocratice ce se insinuează tot mai mult în Europa Centrală și de Est și în bazinul Mării Negre”, a declarat Ioana Mateș, președinte al Asociației Proiectul România 2030.

Atlantic Council e unul dintre cele mai puternice și influente think-tankuri americane, colaborînd cu nume de prim rang ale politicii și diplomației internaționale, dar foarte des criticat pentru că ar funcționa ca o spălătorie de imagine pentru guverne și regimuri dictatoriale, contra milioane de dolari. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Exclus ca prostanacu’ să-și concureze stapanul. Prostanacu’ executa ordinele stapanilor ad literam.

 2. Chestia asta cu Geoană președinte e comică. Toată lumea știe că n-are nicio șansă, la fel ca Kovesi (care rămâne cuminte la Bruxelles, cu țâța ugerului european între buze).
  Singurul președinte posibil e gial Măciucă, singurul care ne poate conduce eroic și victorios prin încercările Marelui Război.

  • Ţi-a rămas Măciuca-nfiptă-n gât, găozare.

 3. -fenomenul din Dabuleni !
  (al 2lea dupa „oracolul din Damaroaia”,
  praful si pulberea!)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998