CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Soros-atac devastator la grupul lui Merkel: ”PPE e cel mai mare raufacator”

6 comentarii / 4034 vizualizări / 26 februarie 2019

Afaceristul George Soros trage un semnal vehement de alarmă într-un articol, susținînd că Europa trebuie să se deștepte urgent, altfel va fi prea tîrziu. În analiză, publicată de Dilema veche în traducerea fiului lui Andrei Pleșu, afaceristul spulberă grupul european al Angelei Merkel, despre care afirmă că e cel mai mare răufăcător.

”Primul pas pentru a apăra Europa de dușmanii ei interni și externi este să realizăm amploarea amenințării pe care aceștia o reprezintă. Al doilea pas este deșteptarea unei majorități pro-europene ațipite și mobilizarea ei în vederea apărării valorilor pe care s-a clădit UE. Altfel, visul unei Europe unite ar putea deveni coșmarul secolului XXI” scrie miliardarul, care consideră responsabile de criză partidele politice tradiționale din țări precum Germania, Marea Britanie ori Italia, care se văd depășite de cele eurosceptice.

”În cazul alianțelor trans-europene, situația este chiar mai dezastruoasă. Dacă partidele naționale au rădăcini istorice, alianțele trans-europene sînt dirijate exclusiv de interesele personale ale șefilor de partid. Partidul Popular European (EPP) este cel mai mare răufăcător. EPP este lipsit de orice principii, după cum o arată disponibilitatea sa de accepta în continuare statutul de membru al partidului Fidesz al prim-ministrului maghiar Viktor Órban, pentru a-și menține majoritatea și controlul asupra alocării de posturi de vîrf în UE. Prin contrast, forțele anti-europene fac o impresie bună: ele au măcar principii, fie ele și odioase.

E greu de imaginat cum vor putea cîștiga partidele pro-europene alegerile din mai dacă nu vor pune interesele Europei mai presus de cele proprii. Încă se mai poate argumenta în favoarea menținerii UE, pentru a o putea reinventa de la zero. Dar asta necesită o schimbare de viziune a UE. Actuala conducere amintește de Politburo, care, la dezmembrarea Uniunii Sovietice, continua să emită ucazuri, de parcă acestea ar mai fi avut vreo relevanță” mai scrie afaceristul.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Nu ştiu cum, dar în gura băiatului ăsta, cuvintele moralitate şi cinste sună ca unele pornografice. Nu ştiu ce e cu partidul lui Orban, dar el este renegat de ungui, de evrei şi de o bună parte din americani. Cred că sunt puține şanse să fie declarat cel mai iubit contemporan. Noroc cu ongiştii.

  2. Cred ca este prima data cand apreciez evaluarile facute de George Soros.

    Cu privire la compararea, de Soros, a conducerii UE cu Politburo-ul Uniunii Sovietice, as mai adauga ca, pentru Romania, Uniunea Europena reprezinta un fel de Comintern bolsevic.

  3. Diavolul incarnat pe pamant …o amenitare la adresa omenirii acest evreu fara de tara care s-a imbogatit de pe urma coreligionarilor sai trimisi ne nazisti si complicii lor maghiari in 1944…Daca si statul Israel il priveste cu multa adversitate….La noi in schimb macovei& co s-au cocotat pe altarul pagan al neoliberalismului corporatist desantat cu scopul declarat de a distruge identitatea natiunii romane…. Niste otrepe …

    • Câtă dreptate, ai!

  4. ….La Auschwitz, dar unde credeti mai nenorocitilor de #rezist!? Sau nici asta nu stiti!?

  5. Uniunea sovietica europeana se va destrama pentru ca unii (Germania in special) vor sa fie seful celorlalte tari. Acolo nu este egalitate; unii se cred superiori celorlalti pe care ii considera slugi. Si slugile, la un moment dat, nu vor mai putea suporta stapanii.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998