CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sotia premierului – dezvaluiri halucinante la Bruxelles despre femeile romance

0 comentarii / 1426 vizualizări / 11 aprilie 2013

Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu a făcut, ieri cu prilejul unei dezbateri în Parlamentul European, dezvăluiri incredibile despre situația unor femei suspuse din România, care vor fi șocat, probabil, auditoriul, obișnuit să audă despre asemenea practici mai degrabă în interiorul șatrelor țigănești orin prin mahalale decît la vîrful societății.

Concret, soția premierului Victor Ponta a dezvăluit că în România, bătaia în familie se practică pe scară largă chiar și în păturile suspuse ale societății, ea susținînd că a întîlnit personal cazuri de femei cu funcţii de conducere în mari companii care au suportat „bătăi” şi „tratamente groaznice” timp de mai mulţi ani de zile, deoarece nu au avut parte de suportul necesar.
„Am întâlnit femei care lucrează în mari companii…Poate lumea îşi imaginează că doar anumite categorii de femei au parte de un asemenea tratament. Am întâlnit femei care au chiar şi funcţii de conducere şi au ales să suporte ani de zile bătăi şi tratamente groaznice pentru că n-au găsit o soluţie, o ieşire – poate consiliere psihologică, avocaţi care să facă demersuri să reuşească să se rupă din această situaţie, ar fi, la fel, foarte indicat să existe”, a mai susţinut europarlamentarul PSD, conform Mediafax.

Daciana Sîrbu a acuzat, totodată, autorităţile române că asigură prea puţin spaţiu, în adăposturi, pentru femeile care sunt supuse agresiunilor în familie. „Problema sprijinului pe care trebuie să-l acordăm acestor femei e principala măsură (ce trebuie luată, n.r.). Am vizitat şi eu asemenea adăposturi, într-adevăr sunt puţine, e spaţiu puţin, solicitările din ce mi-au spus, sunt în creştere. În felul ăsta poate primăriile sau Consiliile Judeţene, locale, ar trebui să vină cumva în întâmpinarea acestor solicitări. Legislaţie există, dar din păcate aceste femei ajung să suporte şi să trăiască situaţii îngrozitoare, tocmai că nu au varianta de a merge undeva şi le e frică să anunţe Poliţia pentru că nu au acest sprijin, poate nu au sprijin în familii, au copii”, a declarat Daciana Sârbu.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998